14.11.2017

Alaskan reissu - Roadtrip Anchorageen

Torstaina 31.8 Ernie kävi aamulla töissä ja minä ja Jake käytiin postissa postittamassa mun sisarusten lapsien joululahjat. Ja ensimmäistä kertaa törmäsin töykeisiin ihmisiin. Ensimmäinen virkailija kysyi olenko lähettämässä APOhon (sotilastukikohdan postiin, on paljon halvempaa, ja varmaan tavallista, kun alueella niin paljon sotilaita)? Sanoin en, vaan Suomeen. Sitten virkailija oli ihan että mitäs nyt ja yritti löytää jotain kaavakkeita ja oli ihan hermona ja lopulta käski toisen virkailijan jatkaa. Oli siinä muutakin häslinkiä. Kun tulin takaisin autolle, sanoin Jakelle että "No wonder people go postal...". Eli, termi on tullut siitä, kun jotkut postin t yöntekijät ovat tulleet aseen kanssa postiin ja ampuneet siellä.

Kun Ernie tuli töistä, aloitettiin me meidän reilun kuuden tunnin ajomatka Anchorageen. Ajettiin osittain Denalin luonnon puiston läpi, ja mä iha ilin koko matkan vuoria ja syksyn värejä.

Pikainen pysähdys kuvia varten


Denalin puiston luona pysähdyttiin tylsään turistipaikkaan kahville ja vessaan, Ernie osti fleecen ja minä puisen toteemipaalun, käytiin katsastamassa joki, ja nopeasti jatkettiin matkaa.Tämä Nenana-joen vesi on vain 8 tuntia vanhaa, se tulee sulavalta jäätiköltä


Anchoragessa yövyttiin viikonloppu Jaken tuttavapariskunnan luona, heillä oli iso talo. Siellä oli myös Danielle Havaijilta, sillä Anchoragessa oli viikonloppuna suuri LGBT-tapahtuma, mihin mekin osallistuttiin.


Olis pitänyt kokeilla...
Paula ja Ken olivat uskomattoman v ieraanvaraisia ja ystävällisiä, ja käskivät mun ehdottomasti tulla takaisin, ja mielellään kesällä, niin mentäisiin asuntoautolla reissuun. Jake on ollut heidän mukana muutaman kerran.

Illalla mentiin vielä baariin, missä tapasin Jaken ja Ernien ystäviä, muun muassa Justinin. Tapasin myös paikallisen miehen, joka oli opiskellut suomea ja ruotsia, ihan muuten vaan. Suomi oli aika takeltelevaa, mutta ruotsi sujui ihan hyvin!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti