21.10.2017

Alaskan Reissu - Risteily Chena-joella

Maanantaina Ernie ja Jake meni töihin, ja mä menin parin tunnin jokilaiva risteilylle Chena-joelle. Opas oli hauska ja risteilyn aikana pysähdeltiin muutaman kerran, mm husky kennelin viereen (ei päästy maihin), jossa nähtiin pieniä pentuja, ja myös kun koirat vetivät kesäkelkkaa. Mä istuin tietysti väärällä puolella, joten en nähnyt kauhean hyvin.


Meidän jokilaiva

Pidempi pysähdys tehtiin Athabaska-heimoon kuuluvien intiaanien kylään. Tai siis kylä oli siirretty joenvarteen turisteja varten. Siellä oppaat olivat nuoria opiskelijoita jotka kuuluivat Athabaska-heimoon. He kertoivat muutamassa eri pisteessä heimon historiasta ym. Oli mie lenkiintoista.Lohi kuivumassa ennen savustusta

Paatilla saimme maistaa tosi hyvää lohidippiä

Kun Ernie ja Jake palasi töistä, mentiin me päivälliselle Alaska Salmon Bake-ravintolaan. Käveltiin tunnelin läpi sisäpihalle, missä ensin maksettiin maksu ja saatiin kalan muotoiset lautaset. Sitten oli salaattibaari, grilli missä oli grillattua lohta, olutpaneroitua turskaa ja naudanlihaa. Ja jälkiruokamökki oli täynnä eri kakkuja. Syötiin ulkona ja ruoka oli tosi hyvää. Todellakin suosittelen!

Syönnin jälkeen käytiin vielä kävelyllä Pioneer Parkin museo-aluella, joka oli jo valitettavasti suljettu.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti