26.10.2017

Alaskan Reissu - Chenan kuumat lähteet ja öljyputki

Keskiviikko aamuna menin taas shoppailemaan. Danielle oli edellisenä päivänä tarjonnut kyydin, ja vaikka muuten käytin Uberia, niin en voinut kieltäytyä kyydistä Hummerissa! Ensin käytiin kaupungin ainoassa naamiaspukuliikkeessä, josta ostin itselleni asun Halloweeniksi.


Sitten mentiin Walmartiin, josta ostin itselleni mm scrubsit, eli sairaanhoitajan univormun jota käytän työmatkoilla. Mulla on niintä muutama, en tahdo käyttää sairaalan antamia epämukavia ja epäkäytännöllisiä valkoisia. Leikkurissa vaihdetaan sitten leikkuri scrubseihin.

Danielle lähti töihin, ja mä menin viereiseen kirjakauppaan kahville, siellä oli Starbucks. 

Alaskalaiset ovat kyllä tosi asehulluja, monessa paikoissa oli näitä kylttejä missä joko kiellettiin aseiden tuominen tilaan, tai sitten ne pitää antaa säilytykseen lataamattomina.

Kirjakaupassa on oikea takka!

Ernie lähti töistä vähän aikasemmin ja ajettiin noin tunnin matkan päässä sijaitseville kuumille lähteille. Matkalla olisi ollut mahdollista nähdä hirviä tai karhuja, mutta ei nähty kumpiakaan. 


Vesi lähteessä oli ihanan kuumaa. Varmasti aivan mahtava kokemus talvella, kun on pakkasta


Paluumatkalla pysähdyttiin vielä Alaskan läpi menevällä öljyputkella. Öljyputki on 1287 km pitkä, ja menee Alaskan läpi Pohjoiselta Jäämereltä Valdezin kaupunkiin Pohjoiselle Tyynellemerelle.Pitihän siihen koskeaPäivälliselle mentiin Turtle Club-ravintolaan. Fairbanksissa ei todellakaan tarvinnut pukeutua mihinkään, t-paidalla/hupparilla/fleecellä ja lenkkareilla pystyi hyvin menemään minne vaan, myös syömään. Aivan mahtavat kookokos katkaravut, näitä täytyy kokeilla tehdä itsekin!

2 kommenttia:

  1. Luin kaikki sun Alaska reissun postaukset, mielenkiintoinen kohde! Onko siella kylma tahan aikaan? Ihania ruokapaikkoja, tykkaan tollaisesta rehellisesta menosta rafloissa, ruokahan se on paaasia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sää vaihteli, muutama päivä oli parinkymmenen asteen molemmin puolin, mut muutamana päivänä oli vain noin 15c. Nyt Fairbankissa, ja Anchoragessa on jo satanut ensilumi.

      Poista