23.10.2017

Alaskan Reissu - Arkea Fairbanksissa

Tiistaina kävin ensin shoppailemassa, sitten Ernie haki mut ja vei mut kampaajalle, Daniellelle, joka on Jaken hyvä ystävä. Otin kuvia taloista kun ajettiin Daniellen luo. Fairbanksissa ei ole paljon säädöksiä taloille, periaatteessa voi rakentaa melkein millaisen vain, ja sen kyllä huomasi. Upeimmat ja isoimmat talot olivat C hena-joen varrella, muuten talot olivat paljon pienempiä, ja muutenkin näytti paljon köyhemmältä, kuin mitä olen tottunut näkemään USAn itärannikolla. 


Danielle oli hirmu mukava, isä oli ollut sotilas ja Danielle oli asunut lapsena muutaman vuoden mm Saksassa, ja oli muutenkin matkustellut paljon. Juttua riitti, ja olin myös erittäin tyytyväinen kampaukseeni. 

Kampaajan jälkeen Ernie haki mut ja ajettiin North Poleen, jossa Erniellä on myös toimipiste. Ernie meni töihin ja minä Santa Clause Houseen, joka ei kyllä vetänyt vertoja Suomen Napapiirin vastaavaan. Mutta shoppailtua tuli kylläkin. Nämä sotilaalliset joulukoristeet oli kyllä vähän outoja...


Illalla käytiin ensin kylässä Ernien ja Jaken hyvien ystävien luona, jotka asuvat trailer parkissa (niissä taloissa mitkä voi periaatteessa siirtää). Heillä oli kyllä alueen hienoin traileri, sisältä ei olisi uskonut että ei ole tavallinen talo.

Naapureiden trailereita

Sitten käytiin syömässä pubissa, missä söin parhaat kalatacot ikinä! Ja baarissa oli myös pullo lohenmakuista vodkaa. En maistanut...


Syönnin jälkeen käytiin paikallisessa Hoodoo olutpanimossa, Danielle tuli myös. Olin mun ensimmäinen kerta panimossa. Otettin maistelutarjotin ja maisteltiin muutamaa eri olutta, ja sitten otettiin isompi tuoppi omaa suosikkia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti