30.9.2017

Alaskan Reissu - Ensimmäinen päivä Fairbanksissa

Fairbanks on pienehkö, 32 751 (2016) asukkaan kaupunki. Kaupungin suurin tulonlähde on puolustusvoimat, kaupungissa sijaitsee armeijan tukikohta Fort Wainwright ja ilmavoimien Eielson Air Force Base. Lisäksi kaupungin ulkopuolella sijaitsee Fort Greely, jossa sijaitsee USAn (ja Kanadan) erittäin tärkeä osasto, nimittäin ohjusten vastainen. Jos Pohjois-Korea ampuu ohjuksen USAan, ammutaan se luultavasti alas Fort Greelystä (Tässä lisää englanniksi).

Eipä ole paljon liikennettä


Ernie ja Jake asuvat tällä hetkellä Jaken äidin luona, koska Jaken äiti sairastaa syöpää. Hän oli aika huonossa kunnossa, hoitojen takia, kun olin siellä. Asuntona heillä on neljän huoneen trailer, eli periaatteessa siirrettävä talo. Kuvat on huonohkoja, koska en halunnut erttä joku huomaa että otan kuvia...


Olohuone


Ensimmäisenä päivänä, eli lauantaina, mentiin ensin lounaalle Chena-joen rannalla sijaitsevaan ravintolaan.


Tällä paatilla oli morsian jota kuvattiin. Kai se sulhokin oli jossain kyydissä...

Lounaan jälkeen ajettiin jonkin matkan päässä olevaan "Skinny Dicks" baariin, jossa Ernie ja Jake ei ollut myöskään koskaan käynyt. Mielenkiintoinen paikka.

Matkan varrella

Päivällä, auringon paistaessa oli vähän yli 20c. Muutamana päivänä.Baarin katto oli täynnä dollareita. Mekin lisättiin sinne yksi, meidän nimillä.

Baarista ajettiin takaisin Fairbanksiin, North Pole nimiseen kylään, jossa mentiin Ernien entisen työkaverin luokse.

Santa Clause Lane

Kylän kyltit ja katuvalot oli koristeltu jouluisesti puna-valkoraidallisiksi

Työkaverin luona oli illanistujaiset grillailun ja nyrkkeilyottelun merkeissä. Katsoin sitten minäkin elämäni ensimmäisen nyrkkeilymatsin (Mayweather vs McGregor). Heillä oli myös kaksi valtavaa mustakarhun taljaa seinillä; isäntä oli ampunut toisen, emäntä toisen. Suurin osa Alaskassa tapaamistani ihmisistä harrasti metsästystä.

Pihallakin oli pieni karhu

Loppuilta vietettiin Ernien kaverin, Melin, omistamassa baarissa. Baari sijaitsee North Polessa, jossa myös sijaitsee ilmavoimien tukikohta, ja baarissa olikin aika paljon silmänruokaa sotilaita. Mukava ilta, toivoin että nähtäisiin revontulia kotimatkalla, mutta valitettavasti en nähnyt niitä koko reissun aikana, olin ihan muutaman viikon liian aikaisessa.

Ensimmäistä kertaa (muistaakseni) baaritiskin takana!

Mel tilasi meille pizzat kun baarissa oli vielä vain vähän porukkaa. Olen aina kammonnut ajatusta kanapizzasta, mutta tämä, ranch kastikkeella tomaattikastikkeen sijaan, oli tosi hyvää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti