17.7.2017

Suomiloma '17 - osa 2

Kun palattiin mökiltä vuokrasin auton muutamaksi päiväksi, jotta saisin paremmin asioita hoidettua ja ostoksia tehtyä. Koska en ole lähes seitsemään vuoteen ajanut manuaalivaihteisella autolla, vuokrasin automaattisen, ja sain ilmaisen "upgradeuksen" BMW:hen. Jes, ihana auto kaikilla herkuilla mitä oli tosi mukava ajaa. Toki pientä painetta oli aina muistaa vilkut ym ettei heti leimata tyypilliseksi bemarikuskiksi ;-)Veljen kanssa pelattiin yhtä mun lempilautapeliä, Carcassonea. Ei ole lomaa ilman pelejä!

Yhtenä päivänä tapasin Saudeissa työskennelleitä Raijaa ja Juttaa. Yksi harvoista aurinkoisista ja lämpimistä päivistä.


Terassilta jatkettiin matkaa Tennispalatsin Adventure Roomsiin. Valittavana oli kolme eri huonetta, me valittiin Mayojen aarre huone. Kukaan meistä ei ollut ennen käynyt missään escape roomissa, joten aloitus oli vähän hidas. Hyvin päästiin sitten vauhtiin, mutta ihan ei tunti meille riittänyt ulospääsyyn, muutama minuutti oltaisiin tarvittu lisää. Mutta suosittelen! Hauska ja Mielenkiintoinen kokemus.


Yhtenä toisena lämpimänä ja aurinkoisena päivänä käytiin kaverin kanssa rennolla 8 km lenkillä. Todellakin nautin ihanasta vehreästä luonnosta, kukista ja tuoksuista.
Ehdittiin myös yhden kaverin kanssa käydä Hämeenlinnassa Guns n' Rosesin konsertissa. Aloin fanittamaan bändiä noin 14 vuotiaana, mutta koskaan en nähnyt bändiä livenä. Matkusettiin Hämeenlinnaan kuumalla ja ylitäydellä VR:n lähijunalla kuin sillit suolassa, mutta keikka oli todella mahtava, ylitti kaikki odotukset! Paradise City

Viimeisenä päivänä kävin Helsingissä vielä viimeisillä ostoksilla ja tapasin kaverin lounaan merkeissä. Käytiin myös Kauppatorilla kiertelemässä. 


Illalla tavattiin kahden Englannin-aikasen kaverin kanssa, käytiin syömässä Kampissa Fisken På Disken kalaravintolassa. Ruoka oli ihan älyttömän hyvää, jokaisessa annoksessa oli monta eri elementtiä, suomalaisuus ja luonto tuli myös hyvin esille, ja henkilökunta oli erittäin ystävällistä, asiantuntevaa ja innostunutta. Ruoka oli todellista finediningia, mutta hinnat ei onneksi ollut ihan sitä luokkaa. Tätä ravintolaa (jonka ruokalista on suppea mutta vaihtuu usein) voin myös todellakin suositella!

Mulla oli alkuruokana heinillä savustettua siikaa raparperilla ja yrtticrumblella, pääruokana aivan fantastinen lohikeitto, ja jälkiruokana oli ahvenanmaalainen pannukakku mustikka-piimäjäätelöllä ja kuusenkerkällä.

2 kommenttia:

  1. Hei mäkin kävin Fisken på Diskenissä - tosin lounalla! Mutta tykkäsin ihan älyttömästi, ja Kampin yläkerta on tosi viihtyisän oloinen nykyään. Hauska, että yksi harvoista ravintoloista, joissa tuli käytyä loman aikana, oli sama kuin missä säkin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todellakin, ja ehdottomasti haluan sinne taas ensi kesänä! Mäkään en käynyt kuin vain muutamassa ravintolassa. Hauska sattuma indeed :-)

      Poista