11.7.2017

Suomiloma '17 - osa 1

Olin kolme viikkoa lomalla Suomessa, ensi kesänä (jos tänne vielä sen jälkeen vuodeksi jään), niin menen kyllä taas neljäksi viikoksi, kolme viikkoa oli liian kiireinen. Sää oli vaihtelevaa, pääasiassa aika viileää ja satoikin usein, mutta onneksi oli myös muutama aurinkoinen ja lämmin päivä.

Koska kesä oli myöhässä, ja minä lomalla normaalia aikaisemmin, sain monen vuoden tauon jälkeen taas haistella ja ihastella syreenejä, yksi lemppareistani.

Suomeen saavuin ilman matkalaukkua, koska yhden Lontoon terminaalin liukuhihnat ei toiminut, mutta ne tuli onneksi seuraavana päivänä. Päivä oli lämmin ja aurinkoinen. Menin Helin luo, missä odotti herkulliset grilliruuat, ja juomat, parvekkeella. Ihanaa olla Suomessa!Perjantaina kävin ensin kampaajalla, oikein pitkän kaavan mukaan, ja sitten passikuvassa. Passin uusiminen on nykyään helppoa; kuva meni suoraan valokuvaamosta poliisille, hakemuksen sain tehdä netissä koska edellinen passi oli biometrinen, ja siitä oli alle 6 vuotta kun sormenjäljet oli otettu, ja passi tuli muutaman päivän kuluttua postiin. 

Sitten mentiin Helin kanssa tuttuun tapaan Tallinnan risteilylle. Mukava reissu. Sunnuntaina mentiin aivan fantastiselle brunssille Stansvikin kartanoon, voin todella suositella! Pöytävaraus kannattaa tehdä, viime kesänä ei ollut tilaa kun päätimme ex-tempore mennä. 


Tiistaina lähdin lapsuudenkotiini, jonne veljenikin tuli lapsineen. Vihdoin pääsin saunaan. Tehtiin myös kiuasmakkaraa, uusilla perunoilla, tottakai.


Torstaina lähdettiin juhannukseksi perheen ja Helin kanssa taas mökille. Onneksi ilma oli vähän parempi kuin mitä oli luvattu. Ja neljä päivää mökillä oli ehdottomasti loman parasta antia. 


Tuon laiturin nokka on mun lempipaikka koko maailmassa

Kylmä...Uskalsin jopa käydä kaksi kertaa saunasta uimassa, tai noh, pulahtamassa 17 asteisessa vedessä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti