22.7.2017

10+1 kysymystä ulkosuomalaiselle

Tämä on ollut monen ulkosuomalaisen blogissa, ja nappasin sen itselleni.

1. Mikä on parasta tämänhetkisessä asuinmaassasi?
Helppo elämä. Työ on nykyään kutakuinkin helpoin joka mulla koskaan on ollut, ainoa lasku mikä pitää muistaa maksaa on netti (puhelinkin on prepaid) ja mulla käy siivoojakin. "Oma" luotettava kuski joka kuljettaa. Myös ilmasto sopii mulle, mitä nyt talvella on välillä vähän liian kylmä 😉


Huhtikuussa oli aika täydellinen sää

2. Entä ikävintä?
Liikenne. Se on niin kaoottista että en todellakaan ajaisi itse vaikka saisin. Usein näkee juuri tapahtuneita kolareita. Itse olen ollut mukana kahdessa pienessä töytäisyssä. Ja läheltä piti tilanteita näkee kutakuinkin joka kerta kun on liikenteessä. Tottakai myös naisten kohtelu ja ihmisten synnyinmaasta riippuva epäarvoisuus. Ajetaan miten sattuu, ängetään väliin ilman vilkkua, käännytään vasemmalle kaikkein oikeinpuolisimmalta kaistalta, tehdään kolmesta kaistasta viisi, tai parkkeerataan vaikka keskelle suojatietä. Mitä väliä...


3. Jos saisit matkustaa mihin tahansa maahan kahdeksi viikoksi ilmaiseksi, mihin matkaisit?
Uuteen-Seelantiin. Toki kaksi viikkoa on vähän liian lyhyt aika molempiin saariin tutustumiseen, mutta ainakin ehtisi nähdä maan pintapuolin.

4. Mihin maahan matkustaisit uudestaan?

Thaimaassa, Dubaissa ja USAssa (varsinkin New York) olen käynyt monta kertaa, ja niihin myös mielelläni matkustan uudestaan. Meksikossa olen ollut vain kerran ja sinne haluaisin myös mennä joskus uudestaan. Oikeastaan vain Intiaa lukuunottamatta voisin mennä uudestaan minne tahansa jossa olen ollut.

5. Mitä suomalaista ruokaa kaipaat eniten ulkomailla?
Karjalanpiirakoita ja ruisleipää! Pitäs kyllä opetella niitä itse tekemään. Se mitä myös paljon kaipaan Saudeissa on kunnon salaatti buffeita, mitä Suomessa on jopa jokaisessa isommassa K-kaupassa. Niitä (ja karjalanpiirakoita) tuli taas Suomilomalla syötyä oikein urakalla!Onneksi Suomesta voi tänne tuoda paljon herkkuja kuten ruisleipää, kahvia, leipäjuustoa ja kanttarelleja, IKEAsta saa mm puolukkamehua, ja kylmäsavulohta saa ihan tavallisista kaupoista.

6. Uskotko muuttavasi joskus takaisin Suomeen?
Ehkä, mutta ainakaan tällä hetkellä en kyllä sitä yhtään toivo tai halua.

7. Mikä on asuinmaasi hauskin/mielenkiintoisin juhlapyhä?
Saudeissa on vain kolme juhlapyhää; Ramadanin (paastokuukausi) jälkeinen Eid Al-Fitr, Hajjin (pyhiinvaelluskuukausi) jälkeinen Eid Al-Adha ja kansallispäivä (23.9). Ehkä hauskin on kansallispäivä jolloin saudit riehaantuvat, ajavat kaduilla liput liehuen ym. Jeddassa, Punaisella merellä sukeltamassa pari päivää ennen kansallispäivää vuonna 2014. Merenpohjasta löytyi hauska yllätys!

8. Mikä oli vaikeinta ulkomaille muutossa?
Saudeihin muutossa vaikeinta oli kaikki se paperisota, se vei aikaa ja rahaa. Muuten oli suht helppo lähteä tällä kertaa kun oli tuttu maa ja sairaala, ja tiesin myös että varmasti löytyy ystäviäkin.

9. Voisitko kuvitella asuvasi jossain muussa maassa kuin Suomessa tai nykyisessä asuinmaassasi?
Todellakin. Voisin asua kutakuinkin ihan missä vaan, mieluiten kyllä jossain jossa on enempi lämmin kuin kylmä.

10. Mikä oli vuoden 2016 mieleenjäävin hetki?
Se kun vihdoin, rasittavan viidakon läpi kapuamisen jälkeen, näin gorillat Rwandassa ja se tunti jonka saimme niitä ihailla. + 11. Aiotko matkustaa jonnekin tänä vuonna? Minne?
Balilla kävin alkuvuonna, kesällä Suomessa (ja Tallinnassa), syyskuussa menen USAan (Alaska, Seattle ja Atlanta) ja loppuvuodesta varmaan muutamaan lähimaahan; luultavasti Bahrain ja Dubai, toiveissa olisi myös Beirut Libanonissa.

4 kommenttia:

 1. Mielenkiintoisia juttuja, niin Saudeista, jonne toivoimme pääsevämme marraskuun alussa, jos nyt lopultakin ne viisumitkin järjestyisivät kuin syyskuun USA:n reissustasi. Meilläkin on nimittäin syyskuussa suuntana Alaska, risteily sieltä Vancouverin ja sitten sieltä edelleen lentäen Havaijille. Seattlessakin pistäydymme sen verran, että lentomme Suomesta ja Suomeen tulevat/lähtevät sieltä/sen kautta. Myös Beirut on suunnitelmissa, marraskuun lopulla.
  Miten voikin osua noin yhteen matkasuunnitelmat :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vau, se risteily on varmasti upea! Mä menen vain Fairbanksiin ja Anchorageen, mutta ajetaan se matka Denalin kansallispuiston läpi, joten se on varmasti hieno kokemus.
   Toivottavasti saatte viisumin. Ja todellakin, hassu yhteensattuma :-)

   Poista
 2. Tätä haastetta on ollut kiva lukea eri maissa asuvien suomalaisten blogeissa (itsekin tein)
  Mielenkiintoista oli lukea näitä vastauksiasi:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, mäkin olen tykännyt lukea näitä, ja kävin myös lukemassa sun postauksen 😊

   Poista