22.3.2017

Muscat, Oman

Me lennettiin Hannan kanssa torstai-aamuna Muscatiin, Omanin pääkaupunkiin. Muscat osoittautui erilaiseksi muista GCC (persianlahden) maiden pääkaupungeista; ei ollut pilvenpiirtäjiä, sen sijaan kaupungin taustalla siinsi vuoret. Kaupunki oli hyvin siisti, ja oltiin juuri oikeaan aikaan, ei ollut vielä läkähdyttävän kuuma (oli jotain vajaat +30c), kaupunki oli erittäin vihreä, ja kuvattin ja ihailtiin vaikka kuinka kauan ja paljon upeita kukkivia pensaita. Täällä Saudeissa todellakin kaipaa vehreyttä ja kukkaloistoa (monen muun asian lisäksi...).

Hotellin pihalta kuvattu 

Me yövyttiin kaksi yötä Crowne Plaza hotellissa. Voin todellakin suositella. Hotellilla oli oma pieni privaatti ranta ja aamupala buffet, joka viikonloppuisin oli kello 1130 asti, oli ehdottomasti yksi parhaimpia joita olen syönyt. 

Auringonlasku hotellin allasbaarista katsottuna

Perjantaina mentiin aamupalan jälkeen rannalle, sää oli aika tuulinen, eikä merivesikään ollut vielä ihan täydellisen lämmintä, mutta ihanaa oli vain löhötä ja nauttia.


Iltapäivällä lähdettiin ensin katsastamaan sulttaanin palatsi. Aitojen takanahan tuo oli, joten eipä me paljon nähty.Omanimiesten thobe, eli tuo valkoinen "mekko", on vähän erilainen kuin saudeissa, ja liinan (ghutra) sijasta he käyttivät yleensä vain tommosta upeaa, monen erin väristä ja erillailla koristeltua, hattua.

Sitten käveltiin vanhan kaupungin läpi, ja pysähdeltiin kuvaamaan upeita pensaitaAuringonlaskun aikaan saavuttiin satama-alueelle, jossa oli paljon miehiä, naisia ja lapsia liikkeellä. 


Siellä sijaitsi myös Muttrah souq, eli basaari. Pantiin abayat päälle kun mentiin ahtaaseen souqiin, ja oltiin kyllä ainota länsimaalaiset joilla abayat oli päällä.
Lauantai-aamuna lähdettiin hotellin kuljetuksella, ennen aamupalaa, klo 0830 Grand Mosque moskeijaan tutustumaan. Meillä oli taas abayat mukana, mutta niitä ei olisi tarvinnut olla, kunhan oli nilkat ja ranteet peittävät vaatteet. Hiukset kaikkien naisten tuli peittää. Vaikka meillä olikin tarpeeksi peittävät vaatteet päällä, laitettiin me silti abayat, kun ne nyt mukana oli.


Moskeija oli todella iso, upea ja vaikuttava. Me vuokrattiin kuulokkeet ja kuunneltiin nauhoituksesta opastusta. 


Tämä kristallikruunu sisältää swarovski kristalleja ja on Guinnesin ennätyskirjan mukaan maailman suurin kristallikruunu. Se on tehty, muistaakseni Turkissa. 

Alttari, tai miä lie onkaan nimeltään


Sitten palattiin vielä hotellille aamupalalle ja vähäksi aikaa altaalle, ennekuin piti taas lähteä takasin hiekkalaatikolle...

Tosi kiva viikonloppu, ja niin kovin me ihastuttiin Omaniin että reissu Salalahiin, joka on kuulemma todella upea, pitää vielä täällä oloaikana tehdä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti