5.3.2017

Bali osa 2 - Ubud ja ympäristö

Yhtenä päivänä vuokrattiin kuski ja opas koko päiväksi. Ensiksi meidät vietiin katsomaan perinteistä balilaista tanssinäytelmää. Se oli alussa ihan mielenkiintoinen, mutta kesti vähän liian kauan.Seuraavaksi oli vuorossa reissun kohokohta, Monkey Sanctuary (apinoden rauhoitusalue) Ubudissa. Apinat on isolla alueella, eivätkä ole mitenkään vangittuina, vaan voivat lähteä jos haluavat. Mutta, turistit saa ostaa niille, ja syöttää, ruokaa. Apinat ei ollut ollenkaan niin agressiivisia mihin on tottunut mm Thaimaassa. Jäätiin hetkeksi myös seuraamaan kun nuoret apinat leikkivät lätäkössä, hyppäsivät sinne myös puusta! Harmi etten tajunnut filmata.Kun oltiin lähdössä pois, alkoi sataa. Mentiin katoksen alle odottamaan kuskia, sinne tuli myös apinoita. Joku antoi niille karkkia, ja yksi apina hyppäs mun syliin hetkeksi. Vähän kyllä jännitti!


Seuraavaksi oli vuorossa mäkeen tehty riisiviljelmä. Riisi oli vasta viljelty, joten se ei ollut kovin vihreää vielä.Lounas syötiin ulkona, katetulla terassilla viidakon keskellä. 


Ruuan jälkeen pysähdyttiin pikaisesti katsomaan vesiputousta, mutta ei viitsitty kävellä sinne asti, kun ei silti aiottu pulahtaa.


Viimeisenä oli vuorossa hindutemppeli. Kaikkien, miesten ja naisten, tuli laittaa saronki päälle, mutta olkapäitä ym ei tarvinnut mitenkään peittää. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti