7.12.2016

Pikkujoulut ja itsenäisyyspäivä

Viime perjantaina meidät oli kutsuttu yhden suomalaisen hoitajan läksiäisiin toisen suuren sairaalan compoundiin, minne miehetkin saa tulla!


Hanna tuli ensin Mattin compoundille, missä me vietettiin pikkujouluja (Mattin pelatessa pelejään...). Tein glögia itsetekemästä viinistä johon sekoitin Suomesta tuotua glögimaustetta, lisäksi oli joulutorttuja ja Ikean pipareita. Ja poromössöä ruissipseillä, mitkä tein läksiäisiä varten.


Ajettiin puolen tunnin matkan päähän juhliin, mutta compoundin portilla sanottiin että parkkipaikka oli täynnä, että auto olisi pitänyt jättää (kyseenalaisen näköiseen) kadunvarteen... Juu ei, palattiin sitten Mattin luokse jatkamaan iltaa.

Itsenäisyyspäiväksi tuli taas kutsu suurlähetystöön. Tai suurlähettilään residenssin takapihalle oikeastaan.

Mä olin taas kipeä, Facebook kertoi että olin myös edellisenä vuonna tasan samaan aikaan flunssassa. Silloin oltiin Dubaissa, eikä suurlähetystössä järjestetty juhlia säästösyistä.

Kävin kihartamassa hiukset sairaalan pienessä kauneushoitolassa

Edellisinä vuosina on ollut tosi kylmä, ja minäkin olin flunssaisena varautunut paksuilla sukkahousuilla, mutta ilta olikin tosi lämmin. Melkein otin vielä villakangastakinkin varalle, onneksi en!


Juhlat alko klo 1900, mutta ensimmäinen vajaa tunti vain juteltiin, juotiin alkoholitonta ja syötiin cocktailpaloja. Sitten saapui kunniavieras, Riadin kuvernööri Prinssi Faisal (mitä kaksi vuotta sitten odotettiin paljon kauemmin!). Soitettiin Suomen ja Saudien kansallislaulut, suurlähettiläs piti hyvän puheen, ja kakku leikattiin.


Sitten aukesi baari noin puoleksitoista tunniksi, ja myös buffet. Ruoka oli kuin viimeksikin, alkuruuat hyviä, oli myös karjalanpiirakoita, mutta pääruoka tylsää. Jälkiruokana oli mm korvapuusteja ja kakkuja, ne oli hyviä. Jossain vaiheessa kuoro lauloi Finlandia-hymnin.

Koska kyseessä on cocktailkutsut, eikä istumapaikkoja ole, mielestäni voisivat enemmän panostaa parempilaatuiseen sormiruokaan, sen sijaan että tarjoavat melko mauttoman, ja epäsuomalaisen, buffeen. Ja kun vain kerran vuodessa järjestävät tavalliselle kansalle ohjelmaa, niin kyllä se voisi vähän kauemmin jatkua. Nyt siis ajettiin porukka pihalle noin kello 2215...

Mutta oli ilta silti ihan mukava, ja oli kiva nähdä paljon tuttuja taas pitkästä aikaa.

2 kommenttia:

 1. Olettepa kivan naköinen pari ainakin nain kuvan puolesta :) Saastösyista Izmirissa ei ole ollut pariin vuoteen enaa kunniakonsulin itsenaisyyspaivan vastaanottoa mutta lahetystöissa on taas alkanut. Teilla sentaan on paaruokaa, missa ma olen kaynyt on ollut pelkkaa sormipopsittavaa. Miten teidan viini onnistui, onko hyvaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos <3
   Viinistä tuli hyvää, ei maistu hiivalle, mutta se on liian makeaa mun makuun. Täytyy ens kerralla vähentää sokerin määrää.

   Poista