26.11.2016

Ex-tempore viikonloppu Bahrainissa

Maanantaina Matt sai tietää että joutuu luultavasti töihin seuraavana viikonloppuna. Ja että työpäivät olisivat jopa kuusitoista tuntisia. Mulla taas olisi pitkä viikonloppu, torstai oli Kiitospäivä, ja mulla vapaa-päivä, mun oli tarkoitus kokkailla elämäni enimmäinen kalkkuna. Päätin sitten lähteä viikonlopuksi Bahrainiin, koska ajatus kolmesta päivästä tässä pikku kopperossa oli todella ahdistava, ja olin myös rentoutuksen tarpeessa, muutaman rankan työviikon jälkeen.

Lento oli torstaina puolen päivän aikaan ja kun olin kirjautumassa lennolle, sanoi check-in virkailija että paluu sunnuntaina. "Mitäh? Ei, kun lauantaina" sanoin. Eipä näköjään kannata varata lentoja väsyneenä, 12 tunnin työpäivän jälkeen. Mutta, ei ongelmaa, virkailija samantien muutti lennon lauantaille, eikä mun tarvinnut edes maksaa mitään muutosmaksua. Vain Saudeissa :-) Ja kyseessä muuten Bahrainilainen Gulf Air-lentoyhtiö.


Kone lähti täysin ajallaan, ja lento kesti noin 45 minuuttia. Kentältä otin taksin hotellille, kirjauduin sisään, ja koska ei satanut, mutta koko viikonlopuksi oli luvattu rankkasateita (kuten myös Riadiin), päätin kävellä samantien hotellin lähellä olevaan ruokakuppaan. Sieltä ostin jonkin verran porsaanlihaa (jotka säilytin hotellihuoneen minibaarissa) ja muutaman joulukoristeen.


Hotellissa oli torstaina GCC (Gulf Cooperation Council, vähän niinkuin paikallinen EU) maiden ulkoministerien huippukokous 

Sitten menin hotellin lähellä sijaitsevaan irlantilaiseen pubiin siiderille ja lounaalle/päivälliselle. Lohiannos oli aivan yhtä hyvä kuin edellisenä jouluaattona ja siideri tottakai oli tosi herkkua ;-)

Grand Mosque

Sitten kävin vielä hotellin terassibaaarissa yksillä, ja palasin hotellihuoneeseen sipsipussin kera katsomaan elokuvaa.

Perjantaina kävin aamupalan jälkeen hieronnassa. Valitettavasti spa ei ollut vielä kokonaan auki, joten en saanut pedikyyriä, mutta tunnin hieronta oli todella rentouttava, ja yksi parhaimpia jonka olen koskaan saanut!

Sitten menin lounaalle ja drinksulle hotellin katettuun allasbaariin. Tarkoitus oli lähteä kävelylle ja lounaalle jonnekin muualle, mutta oli alkanut satamaan. Ja hyvä etten lähtenyt, pian satoi todella kaatamalla. Mutta oli ihana istua ulkona ja kuunnella ja katsella sadetta, sitä normaalia (ja välillä niin ärsyttävää) elämää on täällä usein ikävä...


Sateen hiljennettyä mulla oli kylmä, ja palasin hotellihoneeseen peiton alle lämmittelemään. Päivällisen söin hotellin meksikolaisessa ravintolassa, nam!

Lauantaina lähdin kentälle aamupalan jälkeen. Kone oli iso A330, mutta meitä oli vain ehkä reilut 50 matkustajaa. Riadin kentälle oli juuri myös laskeutunut joku toinen jumbojetti, mutta kovin kauan ei onneksi tarvinnut maahantulossa jonottaa, kun jo naiset ja lapsiperheet noukittiin pitkästä jonosta nopeaan jonoon. Kyllä täälläkin siis välillä kannattaa olla nainen!

Vähän jännitti porsaanliha laukussa, kun kaikki laukut läpivalaistaan kentältä poistuttaessa. Mutta tavalliseen tapaan virkailija katseli ihan muualle kuin monitoriinsa, ja olen ihan varma että pullot on ainoa asia mitä ne sieltä edes etsivät. Pulloja en koskaan toisi, siitä tulee rangaistus, sianliha vain otetaan pois.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti