5.10.2016

Deittailua Saudeissa

Niin siinä sitten kävi, että vajaat kaksi kuukautta sitten tapasin ihanan miehen! Matt on kutakuinkin saman ikäinen, amerikkalainen army-veteraani (ja helikopterityyppi...), joka on työskennellyt täällä siviilinä kolmisen kuukautta. Sitä ennen yhdeksän vuotta Afganistanissa.

Tuleekohan mustakin pelinörtti? No, Big Bang Theory (Rillit huurussa) on kyllä yks mun lempparisarjoista ;-)

Matt ei onneksi asu tukikohdassa, vaan suljetulla asuinalueella, compoundilla, jonne ei tarvita mitään sisäänkirjauksia tai läpivalaisuja, riittää että ojennan iqaman (oleskelulupa) auton ikkunasta ja mun ja Mattin nimet kirjataan lokikirjaan.

Vihdoin taas kunnon, iso keittiö missä kokkailla. Asuinalue, ja Mattin kämppä, on aika vanha ja kämänen, mutta kyllä se aina tän mun pikku kopperon voittaa!

Me ollaan käyty aika paljon treffeillä ravintoloissa, ja siinä on tietysti aina pieni riski, että tulee ongelmia. Nykyään muttawa (uskontopoliisi) ei saa pidättää ilman poliisia, joten sinänsä riski on pieni. Mutta oikeasti naimattomat (tai toisilleen sukua olemattomat) miehet ja naiset ei saa liikkua missään yhdessä täällä, tai edes olla missään tekemisissä keskenään.

Tilattiin Trader Vics-ravintolassa jälkiruuaksi Crepes Susette, ja se viimeisteltiin pöydän ääressä

Länsimaalaiset saavat onneksi olla yleensä ihan rauhassa, istun etupenkillä Mattin autossa, ilman huivia, ja vaikka ollaan ajettu check-pointien ohi, ei koskaan olla pysäytetty. Matt aina hakee ja vie mut, eipä ole paljon tarvinnut takseilla liikkua viime aikoina! Mutta kun esim liikutaan kaupoissa yhdessä, jos nähdään muttawa, mennään me hetkeksi eri suuntiin. Kerran on näin käynyt.

Ostoslistalla seuraavaksi: grilli ja puutarhakalusteet

Länsimaalaisilla on jo kauan ollut helppoa tavata vastakkaisen sukupuolen edustajia täällä, voi tavata esimerkiksi juhlissa ja aavikkokävelyillä. Mutta esim saudeilla ei ennen ollut samoja mahdollisuuksia. Kun olin ensimmäisen kerran Saudeissa vuonna 2001-2002, ei ollut älypuhelimia eikä deittisovelluksia. Silloin miehet usein heilutti naisille autosta lappua jossa oli puhelinnumero. Siihen aikaan oli myös tavallista että jos paikalliset miehet huomasivat että taksissa oli länsimaalaisia naisia lähtivät he seuraamaan. No, eivät ne kovin pitkälle päässyt, kun kaikilla asuinalueilla on vartijat vastassa!

Kun olin täällä viimeksi, vuonna 2008, oli Bluetooth uusi juttu. Nuoret kulkivat ostoskeskuksissa Bluetoothit päällä, ja näin saivat yhteyden vastakkaisen sukupuolen edustajiin. Olen myös kuullut huhuja että jos naisella oli tietyn väriset kynnet, tarkoitti se että hän oli kiinnostunut tapaamaan miehiä. Jonkun aikaa oli kielto että sinkkumiehet ei päässeet viikonloppuisin (ainakaan tiettyihin) ostoskeskuksiin, varmaan koska siellä oli liian helppo tavata naisia. Nykyään moista sääntöä ei ole. 

Nykyään kaikilla on älypuhelimet ja netti, joten ainakin vastakkaiseen sukupuoleen tutustuminen on helppoa. En sitten tiedä miten tapaamiset onnistuu. 

6 kommenttia:

 1. Ihanaa ja onnea! Onhan siina oma jannityksensa kun on ulkona treffeilla ikaankuin salaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja me muuten deittailtiin noin kuukausi ennen kuin edes menin Mattin luokse. Todella erilaista!

   Poista
 2. Kuulostaa hiukan hankalalta, mutta hätä keinot keksii :D Ja onnentoivotukset täältäkin!

  VastaaPoista
 3. Voi onnea Soile! <3 <3 <3 Onneksi nyt kumminkin saatte tapailla siellä Mattin luona rauhassa. Kuulostaa kovin hankalalta tuo yhdessäolo ulkopuolella. Ja ajattele minkälaista se täytyy olla paikallisille!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!!!
   Ja kyllä, todella hankalaa heille.

   Poista