19.9.2016

Akageran kansallispuisto ja maanjäristys!

Aamupala olisi normaalisti alkanut vasta klo kuudelta, mutta lupasivat mulle aamupalaa jo puolelta. Ja siellä oli jo koko buffet kattaus valmis kun tulin!

Mun kuski, ja opas, Innocent (viaton, syytön!) oli ajoissa, ja lähdettiin ajamaan kohti Akageran kansallispuistoa. Matka kesti kolmisen tuntia, ja ajettiin pienten kylien läpi. Näin sitä oikeaa ja aitoa Afrikkaa, ja nautin! Ihmiset kantoivat markkinoilta ja markkinoille päänsä päällä banaania, maniokkia ym. Ja kokoontuivat kaivoilla ja lapsetkin kantoivat vesisäiliöitä pään päällä. Lapset leikkivät kadun varrella ja vilkuttelivat, vuohet ja kanat söivät pihoilla ja ojissa. Ja naisten värilliset vaatteet, tämä on just sitä mitä Afrikka mun mielessä on.




Kun saavuttiin kansallispuistoon käytiin rekisteröitymässä, ja sitten kirjautumassa hotelliin, joka oli puiston sisällä. 

Sitten käytiin noin puolentoista tunnin ajelulla, jolloin näin mm antilooppeja, villisikoja, paviaaneja, erilaisia lintuja ja virtahevon. Seuraavana päivänä olisi kunnon, pidempi safari.




Kuningaskalastaja

Sitten oli vuorossa lounas ja uima-altaalla löhöilyä hotellilla. Ilman wifiä, se ei toiminut!


Yks kaks maa alkoi täristä. Ensiksi kaikki katsoi hölmistyneenä toisiaan, sitten joku sanoi "maanjäristys". Se oli mun ensimmäinen. Se ei ollut kovin iso, mutta tarpeeksi ollakseen hieman pelottava, mutta myös jännittävä! Sen jälkeen tuli vielä pari lähes olematonta jälkijäristystä. 

Illalla luin netistä että järistys oli Tanzanian puolella, 5.7 richteriä, ja siellä kuoli 11 ihmistä ja loukkaantuneita oli pari sataa.

Hotellin takapihalla oli lätäkkö, jonne tuli paviaanilauma (jotka kyllä liikku hotellialueella muutenkin) ja villisika juomaan

Auringonlaskun aikaan mentiin veneretkelle, jolla nähtäisiin lintuja, krokotiileja ja virtahepoja.

Koiras tekee pesän, naaras käy tarkistamassa sen. Jos pesä ei kelpaa, naaras tuhoaa sen, ja koiras rakentaa uuden. Jos pesä kelpaa, jaa naaras sinne osottamaan koirasta. Asiaa! En muista mikä lintu on kyseessä.


Krokotiilivauvoja. Krokotiiliäiti on aika huono äiti, se vaan munii munat ja jättää jälkeläisensä oman onnensa ojaan!


2 kommenttia:

  1. Mielenkiintoista lukea tällaisesta tosi eksoottisesta kohteesta muualtakin kuin vain ns. "kiiltokuvamaisesta matkablogista" :) Varmasti huikea reissu ollut! Aika vihaisen näköinen tuo yksi krokovauveli tuossa:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ja joo, oli kyllä ihan huippu reissu.

      Poista