26.8.2016

Viikonloppureissu Jeddaan

Torstaina lähdettiin Hannan kanssa suoraan töistä kentälle. Jeddaan saavuttiin klo 20.30 ja rantahotellilla oltiin noin tunnin kuluttua. Käytiin syömässä ja mentiin nukkumaan.

Tukikohdasta oli myös porukkaa ja ne yöpy Jeddan tukikohdassa. Lauantaiaamuna klo 7.15 S ja R tulivat hakemaan meidät hotellilta, loput porukasta ne oli jättänyt sukelluskaupalle.

Kaupalla sain mun uuden saudisukellusluvan, joka pitää nykyään olla, ja jonka hakemuksen Heidi jätti muutama kuukausi sitten sinne. Vuokrasin sukellusvarusteet (BCDn ja regulaattorin lisäksi räpylät, jotka olin raahannut Riadista mutta unohtanut hotelliin...) ja lähdettiin veneelle.


Kun vuosi sitten kävin viimeksi sukeltamassa oli meitä vain noin kymmenisen henkeä, tällä kertaa parikymmentä. 

Ajettiin laivalla parin tunnin päähän, nähtiin myös muutama delfiini jotka hetken ui meidän lähellä. 

Ensimmäinen sukellus oli luolamainen, joten päätin snorklata. Edellisestä sukelluksesta kun oli jo vuosi, en halunnut aloittaa niin vaikeahkolla. Näkyvyys oli todella hyvä ja näin jopa mureenan uivan, ennen olen vain nähnyt sen pään kun se lymyää jossain kiven kolossa.

Nemo, eli vuokkokala 

Sitten ajettiin puolen tunnin päähän, Butterfly reefille. Osan matkaa pari delfiiniä ui ihan meidän keulassa! Samalla meidän divemaster, intialainen Ali, piti pikaopastuksen portugalilaiselle Analle, joka oli sukeltamassa ensimmäistä kertaa. Hän teki discover-sukelluksen, jossa divemaster on rinnalla koko ajan (ja tässä tapauksessa suurimman osan ajasta käsi kädessä) eikä sukelleta kovin syvälle. Minä kuuntelin myös opetusta, varsinkin käsimerkkien läpikäymistä, vaikka olinkin lentomatkalla myös opiskellut kirjasta.


Oltiin sovittu että sukellan Alin ja Anan kanssa, mikä oli hyvä, sillä mulla oli taas ongelmia korvien kanssa. Huoh. Sukellettiin vain kuuteen metriin asti, ja tuskin olisin syvemmälle edes pystynyt. Eli, jos olisin lähtenyt muiden matkaan, olisin joutunut keskeyttämään. Nyt pystyin silti sukeltamaan noin 50 minuuttia, ja ensimmäistä kertaa pinnalle saavuttaessa mulla oli yli puolet ilmasta jäljellä tankissa. Yleensä mulla on jäljellä vain reilut 500 PSI:tä, millon pitääkin jo viimeistään tulla pinnalle. (Ja tämä siis vain koska ei menty syvemmälle....)

Jeee, pitkästä aikaan!

Ali ja AnaSukelluksen jälkeen palattiin hotellille missä käytiin Hannan kanssa vain suihkussa ja syömässä, ja sitten nukkumaan, oltiin ihan poikki. 

Lauantaina nukuttiin vähän pidempään, istuttiin pitkään aamupalalla, ja sitten mentiin hotellin rantaan snorklaamaan. Jopa rannasta on upeat snorklaukset, paljon kaloja "hengailee" riutalla, ovat tottuneet ihmisiin ja odottivat ruokaa, mitä valitettavasti monet sukeltajat ja snorklaajat niille tarjoavat.

Tulipa taas mieleen että miksi asunkaan Riadissa enkä Jeddassa...

Hotellista uloskirjauksen jälkeen käytiin vielä Jeddan suurimmassa ostoskeskuksessa, Red Sea-mallissa. Riadissa ostoskeskukset on tupaten täynnä ihmisiä viikonloppuisin, mutta ei Jeddassa. Siellä kun on niin paljon muutakin tekemistä...

(Vedenalaiset kuvat on suomalaisen Riitan ottamia, joka on sairaanhoitajana Jeddassa ja käy kutakuinkin joka perjantai sukeltamassa. Hän oli myös mukana kun viimeksi olin)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti