3.6.2016

Ärsyttävää shoppailua!

Täällä shoppailu on todella ärsyttävää. Ruokakauppojen lisäksi käyn hyvin harvoin missään muualla ostosksilla, oikeastaan vain kun tarvitsen jotain. Viime aikoina olen ostanut pääasiassa vain urheiluvaatteita, mutta nyt tarvitsin taas iltapuvun...

Kahden viikon kuluttua tukikohdassa on taas jokavuotiset armeija-tanssiaiset (Army Ball), joten piti hankkia uusi iltapuku. Viime vuoden mekko oli fiasko, yksi olkain irtosi jo ennen kotoa lähtöä, ja pitkin iltaa mekosta irtosi "kukkien" osia, enkä muutenkaan viihtynyt siinä. Joulutanssiaismekot, joita mulla on kaksi, ovat taas liian "talvisia".

Viime vuoden mekko

Keskiviikkona mentiin Hannan ja Saran kanssa Kingdom Mall-ostoskeskukseen, jossa on yksi kerros vain naisille, ja siellä on yhdessä tavaratalossa (Debenhams) sovituskopit (muissa kaupoissa ei ole!). Sieltä olen ostanut edelliset iltapuvut.

Debenhamissa olikin alennusmyynnit meneillään, ja suurin osa iltapuvuista oli alennuksessa. Kokeilin monta mieleistä, mutta olivat joko liian isoja tai liian pieniä, juuri oikea koko puuttui.

Torstaina lähdettiin sitten Hannan kanssa mun lemppariostoskeskukseen, Riyadh Galleryyn. Sielläkin on mm Debenhams, mutta ei sovituskoppeja.

Mulla ei ole shoppailu-kuvia, joten tässä kuva mun uudesta hellasta. Vihdoin, 2 vuoden jälkeen, mun koti alkaa tuntua hieman enemmän kodilta.

Löysin mieleisen mekon ja se oli myös erinomaisessa alennuksessa, ovh 900 SAR (215€) nyt 250 SAR (60€), ostin sen. Sitten vessaan kokeilemaan. Vessaan joka lainehti vettä.

Saudit, ja monet muutkin aasialaiset, eivät käytä vessapaperia, vaan käsisuihkua. Ja tämä on yksi niistä asioista mikä raivostuttaa mua eniten täällä, myös töissä. Se itsekkäisyys ja ajattelemattomuus, käsisuihkulla kastellaan koko pönttö, istuinta myöten, ja myös lattia, eikä kuivata, edes istuinta, vaikka vessapaperia olisikin!

Tämmöinen mulla oli ennen...

Siinä sitten taiteilin märällä lattialla, abaya, farkut ja lenkkarit piti riisua ja pukea pitkä mekko päälle. Onnistuin silti sovittamaan, ilman että mikään kastui. Hiki toki valui valtoimenaan kokeilun jälkeen. Ja niin, mekko oli liian pieni (olin edellisenä päivänä kokeillut samaa, mutta seuraavaa kokoa, joka oli liian iso). Menin takaisin kauppaan ja vaihdoin mekon toiseen samanhintaiseen, kokoa isompaan, jota olin edellisenä päivänä kokeillut. Se oli hieman erilainen muodoltaan, eikä haittaisi vaikka olisikin vähän liian iso. En siis jaksanut lähteä sitä kokeilemaan, vaan otin riskin.

...ja lisäksi olin ostanut pienen uunin

Kotona sitten kokeilin iltapukua. Se on aavistuksen liian iso, mutta muutamalla ompeleella kiinni rintaliiveihin, ja sen pitäisi toimia. Inshallah.

2 kommenttia:

  1. Kuulostaa aika hankalalta, jos vaatekaupoissa ei ole sovituskoppeja. Miten siellä ylipäätään viitsii tehdä vaateostoksia?!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinpä, ei kauheasti huvita. Suomesta ja muilta reissuilta tulee sitten ostettua senkin edestä 😁

      Poista