1.5.2016

Lisää ruokajuttuja

Meidän ruokalan ruoka on aika kamalaa. Joskus on toki ihan hyviäkin ruokia, mutta yleensä ne on joko mauttomia, liian tulista, kuivaa kanaa, tai ruoka on tosi rasvaista.

Joka päivä on joku dieettiruoka. Yleisin on grillattu kanafilee, joskus se on kuiva, mutta aika usein ok. Joinakin päivinä on keitetetyt kananpalat, ne on aina kuivia ja täysin mauttomia. Joskus harvoin on joku kalafilee. 

Peruslounas... Salaatin päälle puristan sitruunalohkosta mehua. Välillä on oikeita aterimia, välillä kertakäyttösiä

Viimeiset pari kuukautta otin yleensä omat eväät mukaan. Ostin ruokalasta veden ja salaatin, ja pyysin tyhjän lautasen. No problem, ruokalassa on mikrokin, ruuan lämmittämistä varten. 

Mutta, nyt säännöt on muuttunut. Mukamas kontaminaatioriskin takia ei saa enää tuoda omaa ruokaa. Lautasta ei siis enää saa ilman ruokaa (salaatti tulee pienessä astiassa).

Yllättäen en kerran saanutkaan lautasta, sääntöjen muututtua. No, onneksi fajitasten syönti onnistui ilmankin

Mä olen silti salakuljettanut ruokalaan lohipalan tai tonnikalaa, ja ostanut salaatin lisäksi vain perunoita tai (ylikeitettyjä ja/tai tosi öljysiä) kasviksia, jotta saan lautasen.


Toki voisin syödä osastollakin, mutta silloin mun pitää tuoda oma lautanen ja omat aterimet, yhteisiä ei ole. 

Lupaan etten ikinä enään valita Suomessa työpaikkaruuasta!

Ostin jonkin aikaa sitten tukikohdasta Crock pot-haudutuskeittimen. Miten olenkaan ikinä pärjännyt ilman sitä? Olen tehnyt siinä mm kanafajitaksia, kaalilaatikkoa ja jauhelihakastikkeen. Olen hauduttanut 5-6h ja älyttömän hyvää on tullut!


Ja viikonloppuna kokeilin jotain ihan uutta, kesäkurpitsanuudeleita. Todella hyvää, ja voisin sanoa että jos en olis tiennyt niin olisin luullut syöväni spagettia jauhelihakastikkeen kanssa. Ihan oikeasti! Jos et ole kokeillut, niin kokeile ihmeessä, helppoa ja nopeaa.


Mulla on spiralizer, jolla suikaloin kesäkurpitsan, mutta kyllä veitselläkin voi askarrella, kestää vain vähän kauemmin. Sitten paistoin suikaleita oliiviöljyssä minuutin pari, ja lisäsin vähän vettä. Annoin kiehua noin 6-7 min, kaadoin ylimääräiset vedet pois (mutta en valuttanut kunnolla, oli vähän liian kosteaa) ja ripottelin suolaa ja pippuria päälle.


En muistanut ottaa kuvaa, joten kuva täältä

2 kommenttia:

  1. Ma olen tehnyt juustohöylalla kesakurpitsasta samaa, tosin ei tule noin kaunista jalkea vaan lahinna pastaa mutta ihan loistavaa ja tosi hyvaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä idea! Mietin nimittäin et haluaisin tehdä lasagnen, ja käytänpä juustohöylää siihen :-)

      Poista