8.5.2016

Cinco de Mayo- viikonloppu

Taas ruokapostaus, he, he... E, jota kutsun nyt sitten vaikka Erikiksi, oli kolmen viikon lomalla Alaskassa, ja palasi vihdoin takaisin.

Erikillä on talo North Pole (Pohjoisnapa) nimisessä kaupungissa. Sain tuliaisena tämän ihanan t-paidan ja Alaska-hupparin!

Torstaina, viides toukokuuta, meksikolaiset juhlivat Cinco de Mayoa, koska sinä päivänä vuonna 1862 Meksikon armeija voitti ranskalaiset Pueblan taistelussa. Koska USAssa asuu niin paljon meksikolaisia, on juhla levinnyt myös sinne. Ja nykyään sitä juhlii myös monet ei-meksikolaisen taustan omaavat amerikkalaiset. 

Mekin juhlistimme päivää, no okei, koko viikonlopun ajan, syömällä tex-mex ruokaa ja juomalla meksikolaista olutta. Rakastan meksikolaista ruokaa (ja olutta ja vietin siellä myös aivan ihanan loman), joten tästä voisikin tulla mun uusi lemppari juhla :-)

Erikin tekemä "Fajitas-keitto" ja meksikolaista olutta

Erik oli mennyt myös naimisiin (miehen kanssa) loman aikana, joten torstai-iltana tuli myös muutama muukin ystävä ja tuttu kylään, ja myöhemmin jatkettiin iltaa tukikohdan baarissa.

Yöpalana Erikin herkullista juusto-papu-jauheliha dippiä

Perjantaina nukuttiin myöhään, katsottiin elokuva (Deadpool, joka olikin yllättävän hauska!) ja otettiin päikkärit. Ja sitten minä kokkasin vuorostani taco-vuoan. Yksi Erikin kaveri, H, joka oli ollut töissä edellisen illan, tuli myös syömään. 


Sitten maattiin kolmistaan pari tuntia Erikin sängyssä ja katsottiin upeita ja mielenkiintoisia valokuvia Erikin kahdelta USAn roadtripiltä (ja suunniteltiin meidän tulevaa!) ja myös Afganistanin komennukselta.


Meidän oli tarkoitus mennä yksiin juhliin, mutta ei jaksettu nousta sängystä täysine mahoinemme. Klo 2300 sanoin että joko juhliin tai menen nukkumaan. Erik sanoi menevänsä nukkumaan, mutta H ja minä lähdettiin kävelemään tukikohdan toiseen päähän juhliin. Ja ulkona olikin hiekkamyrsky! Piti laittaa aurinkolasit päähän jotta ei tulisi hiekkaa silmiin...

Lauantaina piti mennä altaalle, mutta edelleen ilma oli pölyinen, joten ens viikonloppuna sitten. Inshallah,

2 kommenttia:

  1. Onpa hyvännäköistä ruokaa. Mistä löytyy ohje vai laitatko tähän 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi vuoka on mun kaverin kehittämä: 400g jauhelihaa (ja taco mauste), paprika- ja sipuliauikaleita paistetaan. Laitetaan uuni-vuokaan ja niihin sekoitetaan purkki salsaa (mä käytän medium). Päälle 4dl ranskankermaa, johon sekoitettu desi-pari juustoa. Parinsadan asteen uunissa kunnes kuorrute näyttää hyvältä (ehkä n 20 min).

      Poista