9.3.2016

Mitä kaipaan Suomesta

Ensimmäisen reilun puolen vuoden aikana kaipasin tosi paljon Suomeen, sen jälkeen en ole kauheasti kaivannut, mutta nyt taas kaipaan paljon. Vielä on pitkä odotus kesälomaan...


Vaikka en kaivannut Suomeen (paitsi jouluina tietty) niin olen silti kaivannut koko ajan asioita Suomesta. 

Isoin kaipauksen aihe (perheen ja ystävien lisäksi, tietty) on ollut ruoka. Mulla on onneksi ollut jo reilun puolentoista vuoden ajan aina ruisleipää pakkasessa. Olen itse tuonut paljon ja ystävät on tuonut. Eli, sitä en ole kaivannut.

Ruisleipää ja pororouhetta!

Mutta, kaipaan mm: kunnon täysjyväleipää, rahkaa (täältä saa kyllä joskus hyvin rasvaista ranskalaisesta ruokakaupasta), viiliä, vähärasvaista kermaviiliä, ruissipsejä, maksamakkaraa, karjalanpiirakoita, maku-kivennäisvesiä, savusiikaa, kunnon juustoja sekä terveellistä ja hyvää työpaikkaruokailua.

Kun palaan Suomesta on matkalaukku aina puolillaan syötävää 

Pororouheesta ja ruissipseistä tulee eksoottinen suupala

Lisäksi kaipaan kunnon vessapaperia (!), omaa asuntoa ja omia tavaroita sekä suomalaista työkulttuuria ja kirurgeja. Ja varmaan paljon muutakin, mutta ei nyt tule mieleen. Ja ei, sauna ei ole unohtunut listalta. Tykkään kyllä saunoa, mutta en sitä pahemmin kaipaa. 

En myöskään koe että kauheasti kaipaan "vapautta". Autolla en edes täällä haluaisi ajaa, vaikka saisin, liikenne on niin kaottista. Ja onhan se kätevää soittaa omalle vakikuskille joka vie ja hakee kun on tarvetta. Sitäpaitsi olen vapaampi kuin esim tukikohdan sotilaat, jotka joutuvat aina liikkumaan pareittain tukikohdan ulkopuolella, ilmoittaa missä milloinkin ovat ja jos haluavat reissata jonnekin viikonlopuksi pitää sitä anoa pari viikkoa etukäteen.

On myös paljon muuta mitä EN kaipaa Suomesta, loskan ja pimeyden lisäksi, mutta se olisi sitten jo ihan oma postaus... 

10 kommenttia:

 1. Täällä kans yksi kunnollisen vessapaperin kaipaaja:D Testailen vieläkin uusia merkkejä täällä parin asutun vuoden jälkeen ja vieläkään ei ole löytynyt suomalaisen paperin voittanutta. Ihmeellistä höttöä nää paikalliset...

  Mulla oli kans ekoina kuukausina (tai vuonna) ikävä Suomeen ja katselin sitä niiden vaaleanpunaisten lasien läpi. Jossain vaiheessa oisin myös ollut valmis muuttamaan sinne takaisin(!!!), mutta nyt viime joulun visiitin jälkeen jotenkin heräsin todellisuuteen:D tai en tiedä, mitä tapahtui, mutta en ole kaivannut sinne nyt ollenkaan ja mulla on vähän sellainen kutina, että tän vuoden lomat käytän oikeisiin lomiin Suomessa vierailun sijasta! Aluksi en osannut kuvitellakaan viettäväni joulua pois Suomesta, mutta nyt sillä ei jotenkin enää tunnu olevan niin suurta merkitystä. Ehkä sitten taas ensi vuonna alkaa ikävä, kun skippaa tän vuoden vierailut;) Jää nähtäväksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin olen löytänyt yhden Kleenexin paperin joka ok, mutta ei yhtään suomalaisen veroista :-)

   Poista
 2. Norja on niin Suomen kaltainen, että enpä juuri tarvitse kaipailla mitään. Alussa tosin ruisleipää, mutta nykyisin en sitäkään. Ja täällä saa Lambi-vessapaperia. Oikeastaan en kaipaa enää Suomesta mitään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkään en Ruotsissa pahemmin kaivannut mitään, sieltäkin saa lähes kaikkea.

   Poista
 3. Kaipaan Suomesta joskus raejuustoa ja suolakurkkuja, tosin löysin niin hyvia suolakurkkuja nyt taalta etta niitakaan ei enaa tule juuri kaivattua. Metsia, marjoja ja suomalaisia sienia jain kaipaamaan viime kesan visiitin jalkeen mutta maut unohtuu nopeasti enka niita mitenkaan aktiivisesti kaipaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täältä saa raejuustoa joka välttää, mutta ei yhtä hyvää kuin Suomessa. Suomalaista luontoa kaipaan todella paljon!

   Poista
 4. Tää lista on mielenkiintoinen, koska mulle se kertoo enemmän Saudeista kuin Suomesta. :) Mullakin ruoka yksi isoimmista kaipauksen aiheista, mutta lista aika erinäköinen, koska täältä saa niin monta sun listaamaa juttua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suurin ongelma täällä on se että joskus jotain on, sitten voi mennä kuukausia tai jopa vuosia ennenkuin sitä löytää seuraavan kerran...

   Poista
 5. "Mutta, kaipaan mm: kunnon täysjyväleipää, rahkaa (täältä saa kyllä joskus hyvin rasvaista ranskalaisesta ruokakaupasta), viiliä, vähärasvaista kermaviiliä, ruissipsejä, maksamakkaraa, karjalanpiirakoita, maku-kivennäisvesiä, savusiikaa, kunnon juustoja sekä terveellistä ja hyvää työpaikkaruokailua." Päädyin blogiisi ja luin ensimmäisenä tämän kirjoituksen. Voin allekirjoittaa listasta melkein kaiken, savusiikaa en tosin pahemmin kaipaa. Asun Chilessä ja täällä, kuten Lattareissa yleensä, on todella huonosti tarjolla erilaisia maitotuotteita ja kaikki kermaviilit, creme fraichet ym saa kyllä unohtaa. Rahkasta olisi niin helppoa leipoa. Terveellinen buffatyöpaikkaruokailu olisi ihan rautaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen luvannut itselleni että kun/jos palaan Suomeen töihin, niin en enää ikinä valita työpaikkaruuasta!

   Poista