20.2.2016

Thaimaan reissu osa 1

Thaimaan reissu oli ihana. Se oli rentouttava ja todellakin tarpeen. Sääkin oli juuri sopiva. Usein oli puolipilvistä ja tuulista, joten varsinkin illat olivat aavistuksen viileämpiä kuin normaalisti. Muutamana päivänä satoikin, mutta mitäpä tuo haittasi, se oli yleensä ohi puolessa tunnissa.


Mä olen ollut Phuketissa kerran ennen, Heli kaksi kertaa, joten otettiin rennosti ja vietettin monen monta päivää ihan vain altaan reunalla. Meidän hotellilla suurin osa lomalaista oli kiinalaisia (kiinalainen uusivuosi oli meidän loman aikana), joten altaalla ei ollut todellakaan ruuhkaa.

Näkymä parvekkeelta. Ja mikäs siinä oikeassa yläkulmassa onkaan? No moskeija tietty... Ja rukouskutsut viidesti päivässä...

Käytiin me rannallakin pari kertaa; kerran Patong beachillä ja kerran Kata beachillä. Jostakin syystä kaikki aurinkotuolit on poistettu Patongin rannoilta, aurinkovarjon ja patjan sai vuokrata, mutta ei se ole yhtä mukavaa, ja sitä hiekkaa on sitten ihan joka paikassa...
Hieronnassa käytiin useita kertoja, se on todella halpaa ja ihanan rentouttavaa. Uskaltauduin myös leikkauttamaan hiukset, ja olen ihan tyytyväinen lopputulokseen.

Hiustenpesu vanhanaikasesti kuupalla. Mutta tuoli oli paljon mukavampi kuin modernilla kampaajalla, eikä tippaakaan vettä valunut niskaan!

Lähes joka ilta lähdettiin hotellin ilmaisella kyydillä Bangla roadin lähettyville syömään. Bangla road on siis baarikatu jolla musiikki pauhaa täysillä ja muutaman metrin välein meitä yritettiin saada "ping pong showhun" Jos et tiedä mikä se on, infoa löytyy täältäJuu, ei menty!Helillä oli matkaopaskirja mukana, jossa kehuttiin suomalaista Midnight Sun-ravintolaa. Sinnehän mun oli ehdottomasti päästävä! Käytiin kaksi kertaa, ensimmäisenä kertana söin aivan mahtavaa lohikeittoa ruisleivän kanssa, toisen kerran söin ihan hyvää uunilohta. Oli outoa kun saatiin palvelua suomeksi, ja ympärilläkin kuului vain suomea.


Käytiin myös samassa kirjassa kehutussa Number 6-ravintolassa. Niitä on kaksi, yksi on pieni ravintola Bangla Roadin vieressä, mutta me käytiin meidän hotellin lähellä sijaitsevassa ravintolassa. Se sijaitsee korkealla, todella jyrkän mäen päällä, ja sieltä on upeat näkymät. Annokset on isoja ja halpoja, ja ruoka herkullista.


Yhtenä päivänä käytiin thaikokkikurssilla, Pum's Thai Cooking Schoolissa. Me valittiin Pum's Little Shoes-kurssi, ja meillä oli tuuria, oltiin ihan kaksistaan. Kannattaa siis joskus olla ei-aamuihminen, meidän kurssi oli klo 16.00, klo 11.00 kurssilla oli ollut 11 ihmistä!

Saatiin myös keittokirjavihkoset mukaan

Kurssin vetäjä Fei oli hauska ja me saatiin paljon tietoa ja maisteltiin eri mausteita, kastikkeita ja yrttejä. Me kumpikin tehtiin kolme annosta; molemmat tehtiin Phad Thai (paistettuja riisinuudeleita munalla ja katkaravulla), mä tein myös Gai Phad (kanaa cashewpähkinöillä) ja Tom Kha Gai-keiton (kanaa kookosmaidossa). Heli teki Phad Thain lisäksi vihreää curryä kanalla ja Tom Yum-keiton. Ja sitten syötiin. Ruuat oli nopeita ja helppo tehdä, ja niiiiiiin hyvää! En tykkää ihan hirveän tulisesta ruuasta, joten opin myös että "Mai Pet" tarkoittaa mietoa. Joka siis on silti jonkinverran tulista Thaimaassa.Phad Thai

Gai Phad2 kommenttia:

 1. Ihana Thaimaa, olipa kiva lukea tata kun oli niin tuttuja paikkoja, olen viettanyt kaksi talvikautta Phuketissa töissa. Tykkaan Thaimaasta tosi paljon ja se ruoka nam! Midnight Sunissa on syöty tuota samaa keittoa jo kymmenen vuotta sitten :D Vielaköhan sita pyörittaa Janne?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, Janne pyörittää ja tervehtii kaikkia asiakkaita.
   Mä edelleen haaveilen siitä lohikeitosta lämpimän ruisleivän kanssa, se oli NIIN hyvää!

   Poista