21.1.2016

Rytmi sekaisin

Mulla oli taas yövuoroviikko. Ennen se oli neljä 12h yötä, sitten nukkumapäivä ja kaksi vapaata. Nykyään me tehdään viisi 9,5h yötä, nukkumapäivä ja YKSI vapaa!!! Arvata saattaa ettei se riitä...

Yövuoro-viikko oli ihan ok, meillä oli leikkauksia vain kahtena yönä, yhtenä lyhyt homma ja toisena lähes koko yö hommia.

Leikkausten lisäksi me tarkistetaan kaikki 23 salia ja elvytyskärryt, sekä puolenyön aikaan on tunti toimistohommia kun tarkistetaan potilaiden osastot ja tulostetaan leikkauslistat ja semmoista. Kello viideltä tarkistetaan potilaiden mahdolliset veret (onko saatavissa) ja tehopaikat, ja ruvetaan soittamaan osastoille, tarkastetaan joka salin eka (tai toka jos eka tulee päiväkirurgian kautta) potilas, onko kaikki testit, leikkausluvat ym tehty. Ettei vaan tule viivästyksiä. 


Viiden jälkeen myös ne henkilökunnasta  jotka ovat kipeitä tekevät ilmoituksen (niitä on yleensä ainakin pari per päivä, meillähän on joka päivä yli 100 hoitajaa töissä. Vähän ennen kuutta Front Desk Nurse, eli "Listanvetäjä" tulee töihin. Annamme hänelle raportin ja hän tekee tarpeen mukaan uudelleensijoituksia poissaolevien ihmisten takia. Sen jälkeen me hengaillaan ja odotetaan kotiin pääsyä. 

Perjantai-aamuna nukuin nelisen tuntia, ja lähdin tukikohtaan, E juhli 25 vuotta ilmavoimissa. Viinin avulla sain nukuttua jonkinverran ja pakotin itseni hereille klo 08.

Moirakin tuli (poikaystävänsä kanssa) pitkästä aikaan tukikohtaan!

Lauantai-iltana olin väsynyt ja nukahdinkin kello 22.00, mutta heräsin 02.20... En sitten enää nukkunut. 

Seuraavina öinä nukuin myös huonosti, joten päätin ottaa keskiviikoksi ja torstaiksi työkaverin 12-21.30 vuoron. Tiistai-yönä nukuin ihan hyvin, klo 08.30 asti, keskiviikkona nukahdin vasta klo 03.30 jälkeen. Huoh. Toivon todellakin että mun seuraavat yöt on vasta vuoden päästä...

4 kommenttia:

 1. Aivan järjetön toi 5 yötä ja vain yksi oikea vapaa!! Ei ihme jos oot pihalla kuin lumiukko! Täällä enkuissa nukkumispäivä lasketaan vapaapäiväksi ja sitä seuraa 3 yön jälkeen lähes aina vain yksi vapaa. Suomessa nostettiin hirveä meteli jos tällainen killeri löytyi työvuorolistasta. Nyrkkiaääntönä pitäisi olla että niin monta vapaata kun yötä ja nukkumispäivä lasketaan työpäiväksi koska onhan sillon jo tehty 8htöitä! Mä oon huono heräämään aikaisin vikan yön jälkeen ja eilenkin löysin itseni vielä 4 aikaan iltapäivällä nukkumasta enkä millään olisi jaksanut nousta, onneksi oli pakko kun oli ravintolatreffit kaveriparin kanssa. Yllättäen en ole nukkunut 2am jälkeen vaan pirteä kuin peipponen. No onpahan ollut aikaa väsätä työhakemusta! Yövuorot oli niin kiireiset etten ehtinyt pitää 3 yössä ainuttakaan kunnon taukoa tai edes avata pahasti keskeneräistä työhakemusta... No toivottavasti kohta maksetaan vähän lisää tästä kaikesta raatamisesta! Yksi oikea vapaa edessä ja su takas töihin ja ma taas alkaa yövuorot :/ Lomaa odotellessa!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No huhhuh, meidän yövuorot onneksi pääsääntöisesti ihan rauhallisia.
   Ja niin se meidänkin "nukkumapäivä" on siis vapaapäivä. Älytöntä!

   Poista
 2. Mäkin olen sairaanhoitaja, nyt en ole kyllä enää töissä. Suomessahan on kahden yön jälkeen nukkumapäivä ja kaksi vapaata. Aika luxusta. Olen muuten eka kertaa sun blogissa ja liityin lukijaksikin. Ois kiva jos tulisit kylään Aurinkokujallekkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, kiva juttu. Tulen kunhan ehdin!

   Poista