2.11.2015

Viikonloppu Kuwaitissa - osa 1

Pari viikkoa sitten me lennettiin Raijan kanssa Kuwaitiin. Miksi? No siksi että se on lähellä ja sekin on kiinnostava maa.

Kentällä ostettiin ensin viisumitarrat automaatista. Oli vähän epäselvää, mutta saatiin apua viereisen ravintolan tarjoilijoilta. He myös vaihtoi meille rahat tarroihin, ei oltu vielä ehditty nostaa paikallista valuuttaa. Sitten vietiin tarrat maahantuloviranomaisille jotka myönsi 3 kk turistiviisumin.


Sitten otettiin taksi Mövenpick-hotellille. Kuski kysyi että kumpi, niitä on kaksi. Aijaa, ei tiedetty. Kuski otti selvää ja vei oikeeseen hotelliin. Varaus oli sinne, mutta meillä oli ollut tarkoitus varata se toinen Mövenpick (ei ole mulla ihan mennyt nää vastaukset nappiin viime aikoina...).

Ihan ok tänäkin hotelli oli, ja mentiin sisäänkirjautumisen jälkeen istumaan iltaa hotellin pihalle sisha (vesipiippu) baariin. Mehujen kera. Kuwaithan on Saudien tapaan täysin (noh, virallisesti täysin) alkoholiton maa.


Perjantaina lähdettiin erinomaisen buffet aamupalan jälkeen hotellin ilmaisella bussilla keskustaan.


Ensin käveltiin rantaa pitkin Kuwait Towers torneille, jotka valitettavasti oli remontissa, eikä me sitten päästy niihin sisälle. 


Sitten jatkettiin matkaa perinteiselle basaarille, eli Souk Mubarakiaan. Siellä me pyörittiin muutama tunti.

Grand Mosque (moskeija) soukin vieressä


Soukista saa kutakuinkin kaikkea mitä tarvitsee

Mä ostin ihania, tuoreita ja makeita taateleita ja uuden abayan (se musta "kaapu").

Taateleita joka lähtöön

Yhdellä ruokakäytävällä miehet paistoi arabialaista leipää perinteisesti uunissa. Saatiin käydä vieressä katsomassa ja kuvaamassa. Sen jälkeen syötiin uunituoretta leipää ja hummusta. Nam. 
Mubarakiasta lähdettiin yhteen maailman suurimpiin kuuluviin ostoskeskuksiin, Avenuesiin. Siellä oli jopa IKEA. Kierreltiin ja shoppailtiin vähän aikaan. Sieltä jatkettiin vielä matkaa Kuwait Cultural Heritage Village- kulttuuriperintö kylään. Se oli kyllä pettymys, siellä oli muutama hassu liike, josta vain osa myi perinteistä tavaraa. Mentiin sitten rannalle istuskelemaan, oli jo pimeää mutta ranta oli täynnä paikallisia.4 kommenttia:

 1. Mites tuolla suhtauduttiin kahteen (länsimaalaiseen) naiseen? Vai pitikö siellä olla kaavut päällä? Osataanko arabimaissa muuten hyvin englantia vai sujuuko teiltä arabian alkeet:)?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan hyvin suhtauduttiin, toki ihmettelivät ettämiks me sinne haluttiin tulla. Kaapuja ei tarvinnut, mutta vähän konservatiivisemmin piti pukeutua. Riippuu arabimaista ja ihmisistä, tulla törmäsi enemmän englantia puhumattomiin. Kyllä mä jonkinverran puhun, mutta Raija puhuu paljon sujuvammin :-)

   Poista
 2. Kiva, että joku muukin on käynyt - ja kirjoittaa Kuwaitista. Me poikkesimme sinne pari vuotta sitten - ja silloinkin ne tornit olivat remontissa :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitkä remontti... Milloinkohan ne valmistuu? Täytyy lukea sun postaus :-)

   Poista