28.11.2015

Kiitospäivä

Torstaina oli Thanksgiving, eli amerikkalaisten Kiitospäivä. Kun ensimmäiset Puritaanit saapuivat USAhan vuonna 1620 oli jo syksy, ja puolet tulokkaista kuoli talven aikana nälkään. Paikalliset intiaanit auttoivat Puritaaneja antamalla heille ruokaa, opettivat kalastamaan ja istuttamaan maissia. Seuraavana syksynä Puritaanit saivat kunnon sadon ja he juhlivat ja rukoilivat kolme päivää sen takia.

Tukikohdan Commissary-ruokakaupassa

Nykyään amerikkalaiset perheet ja suvut kerääntyvät yhteen, syövät mm kalkkunaa, maissia, bataattia ja kurpitsapiirakka ja kertovat pöydän ääressä mistä ovat kiitollisia. 

Perjantaina E järjesti pienelle porukalle (torstai oli tukikohdassa vapaapäivä, silloin he viettivät työporukoissaan Kiitospäivää) Kiitospäivä päivällisen. 

Mä olin päättänyt tehdä omenapaistoksen, koska mulla on tosi paljon omenia. Tilasin kotiinkuljetuksella kasviksia ja hedelmiä, ja viiden omenan sijaan olin vahingossa tilannut 5kg! 

Kun kuorin omenia onnistuin veistämään kuorimaveitsellä ison loven kynteen ja sain paljon verta vuotavan haavan kynnen alle. Itsekin kyllä ihmettelen että kuinka se oikein onnistui... Sain sitten opastaa B:tä vierestä, joka teki paistoksen loppuun.

Menin jo puolenpäivän aikaan E:lle auttamaan ruuanlaitossa (käsipuolena...), päivällisen piti olla klo 16-17.00 aikaan, mutta lopulta syötiin vissiin noin klo 19.00 aikaan! Ruokaa oli koko armeijalle (heh), ja oli tosi hyvää.


Kalkkunaa, karpalohilloa, kinkkua, juusto-makaroonilaatikkoa (mac and cheese), maissi-pekonivuokaa, perunamuussia ja vihreäpapuvuokaa. Lisäksi kuvasta puuttuu kalkkunan täyte "stuffing", mitä ei silti pantu kalkkunan sisään. Ja jälkiruuat, joita oli myös monta!

Katseltiin myös porukalla elokuvia. Muunmuassa Waiting, jonka jälkeen ei enää tee mieli syödä ravintolassa ;-)


Tänä-aamuna ei menty tavalliseen tapaan tukikohdan ravintolaan brunssille, vaan E.n luo syömään tähteitä. Sen jälkeen olikin mukava palata sänkyyn katsomaan, taas vaihteeksi, elokuva!
2 kommenttia: