10.10.2015

Reissu osa 2 - Boston ja Salem

Sunnuntai-aamuna lähdin Penn Stationin juna-asemalle. Huomasin heti muutaman sotilaan. Kun hain aamupalaa Starbucksista, näin monta lisää. Viestiteltiin B:n kanssa ja ihmettelin asiaa. B sano että johtuu varmaan kaupunkiin tulevasta Paavista. En ollut kuullutkaan, ja sanoin että onneksi ehdin alta pois.

Penn Stationin asemalla odotetaan ensiksi isossa hallissa kunnes noin 10 min ennen junan saapumista ilmoitetaan mille laiturille juna tulee. Koska istumapaikkoja ei ole määrätty etukäteen ryntäävät kaikki samaan aikaan junalle. 

Onneksi sain ikkunapaikan. Matka kesti 4h 15 min ja oli ihan mukava. Maisemat oli hienoja ja mielenkiintoisia. Junassa oli myös ihan hyvin toimiva wifi. Pieni pettymys oli että ruskaa ei ollut vielä nimeksikään, tähän aikaan viime vuonna oli jo kunnolla.

Puhelimenkin sai ladattua!

Bostonin Back Bayn asemalta menin taksilla hotellille. Hotelli sijaitsi hieman keskustan ulkopuolella, mutta metro oli kävelymatkan päässä.

Oikeustalo hotellin vieressä

Hotellihuoneen ikkunasta näin kauppakeskuksen ja IMAX-elokuvateatterin. Menin sitten syömään ja katsomaan Everest-elokuvan 3D-nä. Oli muuten tosi hyvin tehty, tositarinaan perustuva elokuva, eli suosittelen!

Ihanan tilavat penkit

Leffan jälkeen kävin vielä muutamassa kaupassa. Halloween on tulossa!Seuraavana päivänä menin metrolla keskustaan. Ensiksi kävin järjestetyllä kaupunkikierrosajelulla. Opas oli hauska ja kierto mielenkiintoinen. Paljon tuli historiaa.Bunker Hillin monumentti. Ensimmäinen suuri konflikti Brittien ja Patrioottien välillä käytiin täällä Vapaussodan aikana vuonna 1775

State House (lainsäädäntörakennus). Rakennuksen parvekkeelta luettiin USAn itsenäistymisjulistus (Declaration of Independence) Bostonilaisille 18.7.1776


Kierroksen jälkeen menin lounaalle. Löysin kivannäköisen pubin ja päätin uskaltautua kokeilemaan kuuluisaa New England Clam Chowderia, eli simpukkakeittoa. En kauheasti simpukoista välitä, mutta kermainen keitto oli parasta mitä olen syönyt pitkään aikaan!


Sitten pyörin vielä vähän aikaan keskustassa, mutta koska päivä oli ensimmäinen viileä ja tuulinen päivä, n 20c, enkä ollut varautunut tarpeeksi lämpimällä vaatetuksella (enkä löytänyt Gapista tai American Eaglesta mieleistä hupparia...) päätin palata hotellille.


Hotellilla katsoin uutisia, ja sain tietää että Paavi olisi Philadelphiassa samoihin aikoihin kuin minä. Great.

Tiistaina lähdin taas junalla, tällä kertaa päiväretkelle noin 30 min päässä sijaitsevaan Salemin kaupunkiin.


(Kuvan saa klikkaamalla suuremmaksi)

Salem on tunnettu 1600-luvun lopun noitavainoista. Koska Halloween olisi kuukauden kuluttua, ajattelin että siellä olisi myös ehkä Halloween aika näkösällä. Mutta ei ollut, ne jutut alkoi vasta lokakuun alussa.

Elizabeth Montgomery Bewitched (Vaimoni on noita) TV-sarjasta

Kävelin ympäri pikkukaupunkia, missä kyllä noidat näkyi ja paljon.


Kävin ainoassa talossa, Witch House (Noita Talo), joka on jäljellä noitavainojen ajoilta, ja oli nyt ihan mielenkiintoinen museo.
Syönnin ja matkamuistojen shoppailun jälkeen kävin vielä turistikeskuksessa katsomassa noin tunnin mittaisen, noitavainoista kertovan dokumentin.


Ennen junalle paluuta kävin vielä noitavainojen aikana hirtettyjen (ja yksi mies puristettiin kuoliaaksi) muistomerkillä.


Hotellilla oli pyykinpesukone ja kuivuri yleistä käyttöä varten. Päätin siis pestä koneellisen. Olin juuri käynyt siirtämässä pyykit kuivuriin, kun joku tuli avaimella mun huoneeseen. 

Menin ovelle, ja siellä oli kolme aasialaista. Sanoin että tämä on kyllä mun huone, sori vaan. Pyysivät anteeksi ja lähtivät. Onneksi pesin pyykkiä, mulla oli siis kunnolla vaatteet päällä...

Muutaman minuutin kuluttua aasialaiset avasivat oven taas. Menin ovelle ja sanoin että menkää respaan, ne oo antanut väärän huoneen. Kysyin millon lähden, sanoin että vasta huomenna, menkää respaan!

Soitin myös respaan, vähän naureskelivat eivätkä ensin edes uskoneet. Eivät pahoitelleet. 

Kun kävin hakemassa pyykit kuivurista, en päässyt enää avaimella huoneeseen. Menin respaan, selitin tilanteen ja sain uuden avaimen. Joka ei myöskään toiminut. Taas alas respaan. Tekivät taas uuden avaimen, tällä kertaa vihdoin pahoittelivat, ja yksi tuli jopa mun mukaan. Tällä kertaa avain vihdoin toimi.

Junasta ostettu lippu Salemista Bostoniin

4 kommenttia:

 1. Huhhuh toi hotellin sekoilu, vähänkä creepyä jos ne aasialaiset oliskin nyt ollu siellä huoneessa, aikainen halloween sulle!! Olis kyllä siistiä kokea toi jenkkien mässäilemä halloween siellä paikan päällä! Hienoja kuvia taas kerran, tapahtumarikasta loppureissua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, no sitä mietin kans et onneks olin itse huoneessa silloin! Ja kiitos :-)

   Poista
 2. Heitin sulle haasteen mun blogissa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, täytyy käydä heti kurkkaamassa!

   Poista