9.9.2015

Suomiloma 2015 - Riika

Riika on ollut jo kauan yksi kaupungeista jossa haluaisin käydä, ja olin päättänyt että tällä lomalla sen teen.

Lensin Air Balticilla ja menomatka oli nopsa ja sujuva. Yövyin kaksi yötä Vanhan Kaupungin lähellä sijaitsevassa Radisson Blue spa-hotellissa.

Pian hotellille saapumisen jälkeen kävin mun ikkunasta näkyvästä meksikolaisessa ravintolassa myöhäisellä lounaalla/aikaisella päivällisellä.Syönnin jälkeen kävin spassa syväpuhdistavassa kasvohoidossa, ja loppuillan vietin hotellihuoneessa.

Seuraavana päivänä lähdin aamiaisen jälkeen ihanaan ja upeaan Vanhaan Kaupunkiin, jossa kiertelin, ja välillä istuskelin terassilla, suurimman osaa päivää. Sää oli mitä parhain eikä turisteja ollut ollenkaan liikaa.

Sisällissodassa kaatuneiden sotilaiden muistopatsasta


Hotellille palasin pedikyyriin, mun kauhukseni sinistä kynsilakkaa ei ollut, ja mut ylipuhuttiin pinkkiin! Latvialainen pedikyristi (?) oli asunut vuosia ulkomailla, muun muassa Abu Dhabissa. Puolentoista tunnin pedikyyri meni tosi nopsaa kun juteltiin vaikka mistä.

Unohdin varvassandaalit ja sain tosi liukkaat töppöset...

Päivällisen aikana kaveri vinkkasi että Riikassa on muutama upea, Mihail Eisensteinin suunnittelema talo. Yksi niistä sijaitsi samalla kadulla kuin hotellini, joten lähdin vielä tsekkaamaan sen. Vaikka jalat oli jo aika poikki. Mutta oli se sen arvoista, talo oli hieno, ja samalla reissulla näin myös muistomerkin, joka sisälsi palan Berliinin muuria.
Viimeisenä päivänä kävin vielä lääketieteellisessä museossa. Se oli ihan ok, mutta harmitti kun iso osa kylteistä oli latviaksi ja venäjäksi... Kun ostin lipun, ja halusin laittaa laukun säilytykseen, piti kommunikoida saksaksi, vanha rouva puhui saksan lisäksi vain latvian- ja venäjän kieliä. Vähän oli hakusessa, ja meinasi tulla vain arabiaa, mutta onneksi sain asiat hoidettua. Muutaman kerran aiemminkin mulle oli puhuttu saksaa, ja muutama kerta luultu venäläiseksi...

Mustan surman aikana nunnat keräsivät kuolleet ja merkkasivat talot jossa tautia oli kirjaimella P (Pestus)

Venäläinen päänsiirtokokeilu...


Kotimatka olikin sitten kaikkea muuta kuin mukava. Noin 15 min ennen koneeseennousua kävin katsomassa näytöltä että mikäs se portti olikaan. Noh, koko lento oli peruttu! Mitään tekstiviestiä ym ilmoitusta ei ollut tullut. Menin sitten Air Balticin tiskille, jossa oli kourallinen muita Suomeen lentävää. Joku tiesi sanoa että kone oli peruttu kun meitä oli niin vähän, vaikka väittivätkin tekniseeksi viaksi. Kaikki mahduttiin hyvin kello 23.30 lähtevälle lennolle, joka ei ollut senkään jälkeen kovin täynnä,

Jouduin siis odottamaan kentällä vielä viitisen tuntia. Sain ruokakupongin, jonka arvo oli 3,50 €. Sillä saikin sitten tyyliin pullon vettä... Eikä muuten ollut paljon valinnanvaraa ruokapaikoista siellä kentällä. Mä söin ihan ylihintaisen, mutta tyydyttävän pasta carbonaran.


2 kommenttia:

  1. Riika on kyllä ihana, olen ollut siellä tosin vaan talvella mutta ehkä ensi kesänä sitten! Niin kauniita rakennuksia ja ruoka oli todo hyvää. Just muuten tänään luin että ihmiselle suunnitellaan ensimmäistä päänsiirtoa ja leikkauspäiväkin sovittu, joku italialainen neurokirurgi julisti näin iltasanomien artikkelissa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aijaa, aika hurjalta kuullostaa kyllä. Ja mahdottomalta :-)

      Poista