14.6.2015

Army Ball

Tänään USAn armeija täyttää 240 vuotta. Joka vuosi armeijan synttäreitä juhlitaan tanssiaisilla. Tukikohdassa ne järjestettiin perjantai-iltana.


Seremoniassa käytetyt M16-aseet olivat painavia, ihan tyhjinäkin!

Joulutanssiaiset olivat paljon rennommat, ainoa virallinen osuus taisi olla tyyliin Kenraalin puhe. Nämä tanssiaiset oli virallisemmat, ja myös Color Guard, eli "Lipunkantajat", oli osa seremoniaa. Color Guard oli mulle jo jonkinverran tuttu Kenraalinvaihto-seremoniasta.

B on ollut ajoittain mukana Color Guardissa (oli esim Kenraalinvaihto-seremoniassa), ja niin hänet määrättiin tanssiaisiinkin. Hän sai vielä erikoistehtävän, porukan vahvimpana, eli hän joutui pitämään painavaa lippua Streamers Ceremonyn aikana, jossa muistettiin kaikkia USAn käymiä sotia.

Millan kanssa

Ilta alkoi drinksuilla tukikohdan baarissa, josta siirryttiin sitten alakertaan. Ensin käteltiin Kenraali vaimoineen (joka edelleen muisti mut, Octoberfestissä pyysin häneltä uima-altaan avaamista klo 22.00 jälkeen, kuten se ennen oli, ja sanoi ettei aio edelleenkään avata allasta!) sekä USAn suurlähettiläs vaimoineen.


Sitten siirryttiin pöytiin. Virallinen osuus kesti ehkä reilun tunnin. Sinä aikana mm laulettiin USAn kansallislaulu, rukoiltiin, muistettiin sodassa kaatuneita, nostettiin maljoja, oli Streamers Ceremony ja kakku leikattiin.


Kaatuneiden muistopöytä. Jokaisella esineellä ja värillä on tarkoitus. Täältä löytyy lisää tietoa.


Kenraali ja Color Guard

Streamers Ceremony - Yhteensä 14 sotilasta kävi laittamassa nauhat lippuun, yksi jokaista sotaa kohden. Sodista myös kerrottiin pätkä, ja näytettiin kuvia.Kakun leikkuu miekalla

Sen jälkeen oli vuorossa ruokailu, jonka jälkeen oli vielä Suurlähettilään puhe, Armeija-laulun laulu ja Color Guard poistui lippuineen paikalta.

Merijalkaväen sotilaat (Marines) palvelevat suurlähetystössä, joten heitä ei pahemmin tukikohdassa näe. Tämä oli tullut Suurlähettilään kanssa

Lopuksi oli vielä tanssia DJ:n tahdissa yläkerrassa. Ilta oli ihan mukava, seremoniat mielenkiintoisia, mutta viihdyin kyllä paremmin rennommissa joulutanssiaisissa. Mutta, tulipahan nämäkin koettua.

Lopuksi pari huonohkolaatuista videota, istuin kaukana ja zoomi oli maksissa.

Streamers Ceremony alkaa


Kakun leikkuu

2 kommenttia:

 1. Muistuttaa mua vähän ylioppilaskuntien vuosijuhlista. :) Tuollainen pönötys on aina hauskaa, kun sen ottaa oikealla tavalla. Teillä tosin oletan, että pönötettiin astetta vakavammalla naamalla... Samoin pääsin kerran avecina Kadettikoulun juhliin, jotka olivat saman tyyliset, ja sotilaiden puheet olivat kyllä aika lailla eri luokkaa kuin teekkareiden. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, varmaan oli joo vähän erilaisia :-)
   Oli ne juhlat silti vähän rennomman kuin kuvittelin, välillä sotilaat huusivat "hooah" ym. Ja tää Kenraali on hauska ja rennohko tyyppi.
   Mut oli jännä nähdä B, joka normielämässä on yleensä maailman huonoiten pukeutunut, stressaamassa ja silittämässä ja kiillottamassa pukuaan!

   Poista