10.4.2015

Ruokakaupassa

Jenni, A Globe Called Home-blogista haastoi mut bloggaamaan lähiruokakaupastani. Olen jo kauan sen tyyppistä postausta suunnitellut, mutta nyt haasteen myötä toteutan sen viimein.

Mun ihan lähikauppa on sairaala-alueella. Pieni ja kallis kauppa, jossa kylläkin käyn viikottain. Sieltä ostan pääsääntöisesti jogurttia, maitoa, banaaneja ja munia. Myös juomaveden tilaan sieltä, kuljettavat kotiin.

Suomalaista vettä. En kyllä osta sitä, koska on niin kallista...

Lapsille omat mikropopparit...

Kunnon ruokakaupassa käyn kerran viikossa. Sairaalan vieressä on kaksi isoa ruokakauppaa. Paikallinen HyperPanda,  jossa siis pääasissa paikallisia tuotteita. Siten kauppa on myös halvempi. Mutta, siellä käyn hyvin, hyvin harvoin. 

Toinen lähikauppa on muutama kuukasi sitten avattu Tamimi  (kuuluu amerikkalaiselle Safeway-konsernille). Se on aika kallis, mutta sieltä saa paljon länsimaalaisia tuotteita. 

Täällä julkisilla paikoilla kuvaaminen on vähän niin sun näin. Periaatteessa kiellettyä. Nämä kuvat olen ottanut rukousaikana.

Pakasteita varten on kokonainen käytävä suht pienessä kaupassa

Tamimiin on helppo mennä sairaalan puiston halki, yhden lääkärien asuinalueen kautta ja lopulta tien ylitys. Tamimissa käyn 2-3 kertaa kuussa.

Lähes kaikissa kaupoissa on pähkinä- ja maustetiskit. Myös oliiveja, juustoja ym saa ostettua tiskiltä.

Suomessa jauheliha ällötti, täällä se jauhetaan kokolihasta odottaessa. Uusiseelantilaisen (kalliimpi) (jauhe)lihan kilohinta oli pari päivää sitten n 6,50€.

Koska Tamimin tarjonta on aika rajallinen, käyn 1-2 kertaa kuussa intialaisessa Lulu's kaupassa. Siellä on todella laajat valikoimat länsimaalaisia tuotteita. Yläkerrassa on myös vaatteita, elektroniikkaa, leluja ym. Lulu's on noin 10 min taksimatkan päässä, riippuen liikenteestä, hinta 20 SAR eli n 5€.

Raejuusto on kallista. Yksi purkki maksaa 4,37€

Hedelmät ja vihannekset viedään punnituskassalle punnittavaksi

Paprikaa alennuksessa; 0,86€/kilo

Kalliita, lämsimaalaisia tuotteita

Kanin lisäksi oli mm lampaanjalkoja. Kamelia ei ollut tällä kertaa

Tämä paikallinen maito maksaa euron/litra.

Toki jos käyn jossain suuressa ostoskeskuksessa (käyn 1-2 kk välein) niin silloin käyn myös ostoskeskuksen yhteydessä olevassa ruokakaupassa. 

Täällä sensuroidaan yleensä kaupoissa naisten kuvat. Mutta eivät sitten näköjään viittinyt peittää kaikkia...

Menen yleensä ruokakauppaan suoraan töistä. Kesällä toimii hyvin, ehdin sinne ja tehdä shoppailut ennen rukousaikaa, mutta talvella rukousaika on aikaisemmin, ja sillon yleensä joudun olemaan siellä rukousajan (30 min) yli. 

Päivän kurssi: 1 SAR = 0,2501€

10 kommenttia:

 1. Hyvä postaus. Ruokakaupassa käynti on aina jonkinlainen kokemus täällä. Mutta edullista ruoka ei kyllä ole. Paitsi tietyt kasvikset ja hedelmät ovat huomattavasti edullisempia kuin Suomessa. :)

  VastaaPoista
 2. Olipa kiva kuulla millaiset ruokakaupat on siella, teilla on raejuustoa, taalla ei :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, mutta ei tuo ole kyllä yhtään Suomen raejuuston veroista. Mutta menee puurossa.

   Poista
 3. Kiva nahda milta siella pain nayttaa! Suhteellisen "normaalia".. En tieda mita oikein odotin :DD Mutta hyi tuo kokonainen kynitty kani paketissa! :O

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä todella ällö. En ymmärrä miks pääkin pitää olla...

   Poista
 4. Sukupuolitetut lasten mikropopparit, now I've seen it all... :D

  Jännä, kuinka tavallaan toi näyttää niin "normaalilta", mutta sitten pikkujutut on niin hätkähdyttävän erilaisia. Kuten vaikka nyt tuo hiusväripakkausten sensurointi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, noi popparit on kyllä aika uskomattomat!
   Naistenlehdet sensuroidaan myös, joko mustataan tai revitään sivuja irti. Huoh.

   Poista
 5. Jännä nähdä, miten erilaista (mutta silti samanlaista) siellä on ruokakaupassa! Nuo hiusväripaketit erityisesti aiheutti hilpeyttä - miksinsensuroida osa ja osaa ei... :D

  VastaaPoista