29.3.2015

Aavikkoseikkailu

Perjantai-aamuna klo 7.15 Rebecca, Moira, Virva ja minä mentiin tukikohtaan, josta lähdettiin viiden auton letkassa aavikolle, määränpäänä Edge of the World. Mulle neljäs kerta, mutta paikka on upea ja aina on kiva lähteä reissuun.


Kaupunki sen kuin vain kasvaa

Palmuja kyydissä

Kovin pitkälle ei aavikolla päästy, kun ensimmäinen iso "järvi" tuli vastaan. Edellisenä viikonloppuna satoi paljon ja nyt viikollakin yksi ilta. Näköjään tarpeeksi jotta aavikko tulvi. Mutta ei se mitään, lätäkkö ylitettiin helposti nelivetoautoilla. Jatkettiin matkaa, joka taas pian tyssäsi. Laakso, jonka läpi meidän piti ajaa, oli todella tulvainen. Siitä ei voinut ajaa läpi. 

Juu, tästä ei taideta mennä...

Pienen palaverin jälkeen siviili L tukikohdasta, joka oli meidän "opas" ja on ollut Saudeissa yli kymmenen vuotta, ehdotti että mennään camel trailille

Matkalla takaisin maantielle ajettiin muutaman valtavan lätäkön läpi. Oli hauskaa. USAn pohjoisosasta kotoisin oleva B on tottunut ajamaan lumessa ja jäässä, eikä vedessäkään ajaminen tuottanut ongelmia.Pysähdyttiin myös hinaamaan joidenkin Saudien auto, joka oli juuttunut veteen. Kun tultiin taas maantieltä aavikolle, korkeammalle tällä kertaa, missä ei vettä näkynyt, puhkesi L:n rengas. Muutama mies vaihtoi renkaan, me loput otettiin valokuvia.
Camel Trailin luona lounastettiin, ja otettiin lisää kuvia. Puolet porukasta lähti kävelemään polkua pitkin alemmaksi laaksoon. Keskellä päivää auringossa on jo todella kuuma, joten mä en mennyt.
Matkalla takaisin pysähdyttiin vielä yhden check-pointin kohdalla, missä on upea monumentti. En kyllä tiedä mikä sen tarina on.Kuukauden kuluttua yritetään uudestaan, jospa aavikko olisi siihen mennessä kuivunut.

P.S Videot ei näy ainakaan ipadilla

2 kommenttia:

 1. Heh. Oikeesti sulla on ihan 16 vuotiaan neitosen lookki tuo huivi päässä...oli kyllä hyvä keikka!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Öö, kiitos...? No, parempi se kuin keski-ikäinen emäntä ;-)
   Ja niin oli!

   Poista