24.2.2015

Sukellusreissu Jeddaan, ilman sukellusta!

Viime viikonloppuna lähdettiin Jeddaan sukellusreissuun. Meitä oli viisi suomalaista ja neljä "tukikohtalaista".

Kaikki saavuttiin vähän eri aikaa torstai iltana. Mä lensin Heidin kanssa, Jeddassa oltiin perillä klo 21.30 aikaan. Meitä oli kentällä vastassa kuljettaja.


Perjantaina oli tarkoitus lähteä veneellä sukeltamaan. Mutta, koska oli aika tuulista oli se peruttu. Muut sukelsivat viereisen hotellin rannasta, mutta mä jätin väliin, oli mun mielestä aivan liian kylmää ja tuulista. Lämpötila oli 23c hujakoilla, vesi varmaan saman verran.
Mä sitten jäin meidän hotellin rannalle. Kun aurinko paistoi oli lämmin, mutta oli aika pilvistä ja rannalla tuuli kovaa. Lounaan jälkeen menin meidän bungalovin terassille, siinä tarkeni paremmin.

Meidän bungalovi. Kaksi huonetta jakaa terassin

Menin jonkin ajan kuluttua "naapuriin" ja osa porukasta lähti viimeiselle sukellukselle. Me kolme rannalle jäänyttä pelattiin korttia.


Illalla syötiin vielä hotellin ravintolassa, ja aika aikaisin painuttiin pehkuihin.

Lauantai-aamuna osa porukasta kävi vielä yhdellä sukelluksella. Sen jälkeen suurin osa meistä lähti Jeddaan. Oli tarkoitus käydä vanhassa kaupungissa, Al Biladissa. Oltiin liikkeella pikkubussilla, ja vanha kaupunki oli todella ahdas ja ruuhkainen. Kolhittiin vahingossa väärin pysäköityä autoa, ja sotilaita hermostutti koko tilanne, joten lähdettiin pois.


Al Bilad on tunnettu mm ikkunaluukuistaan


Tie tukossa


Tukikohtalaisilla sukeltajilla on traditiona käydä Harley-Davidson liikkeessä (yllättävän monella on Harrikka!) ja viereisessä meksikolaisessa lounaalla. Sinne siis. Enpä ollut ennen moisessa liikkeessä käynyt, ja tuli jopa istuttua Harrikan päällä. Ja meksikolainen lounas oli todella hyvää!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti