28.1.2015

Kuninkaan Päivä

Mä onnistuin pitämään jo tänään tuon sunnuntaisen vapaapäivän, jota täällä siis Kuninkaan päiväksi kutsutaan. Olisin halunnut vapaapäivän helmikuisen sukellusreissun jälkeiselle sunnuntaille, mutta silloin oli liian monta ihmistä poissa.

Olin toki todellakin lepopäivän tarpeessa; olen ollut tosi väsynyt ja ärsyyntynyt koko viikon. Se, että mulla on myös ollut uusi perehdytettävä, ei ole auttanut asiaa. Kun hän ei oikein osaa englantia kunnolla. Eikä vaikuta kovin kiinnostuneelta eikä innostuneelta. Huoh.

Mutta tälle päivälle mulla oli hyvä suunnitelma; nukkua pitkään, käydä altaalla ottamassa aurinkoa, koska kesä on vihdoin tulossa takaisin, tilata sushia ja käydä shoppailemassa.


Onnistuin hyvin ensimmäisessä suunitelmassa, vaikka heräsin jo klo 7, onnistuin nukahtamaan uudestaan ja nukuin klo 10 asti! Edellisestä kerrasta onkin jo aika kauan, siis jos ei lasketa mukaan kertoja jolloin olen mennyt nukkumaan kukonlaulun aikaan...

Sitten altaalle, mulle aurinkorasvan ja uimapuvun tuoksut on yhtä kuin aurinko, loma, ihanuus, palmut jne, oli ihana haistaa nämä tutut tuoksut parin kuukauden tauon jälkeen. Menin altaalle noin klo 12.45 aikaan, ja koko allasalue oli varjossa! Argh! Kesällä aurinko kyllä paistaa sinne.


No, hätä ei ole tämän näköinen, keksin hetken tuumittuani että voin mennä katolle. Siellä on ainakin aurinkoa. Ja olihan siellä, mutta myös työmiehiä. Jotka onneksi rukoilivat juuri silloin, eikä nähneet mua aurinkomekossani.


Suuttuneena päätin sitten mennä salille (koska jos olisin lähtenyt jollekin muulle altaalle olisin joutunut laittamaan abayan päälle, ja aikakin oli kortilla, koska olin tilannut sushin klo 14.

Vähän jännitti salille meno, koska olin nyrjäyttänyt taas vasemman nilkkani lievästi viikonloppuna (taas tukikohdassa, viimeksi matkalla sinne, onkohan tämä joku vihje?!), kun nilkat alkoivat juuri olla salikunnossa taas. Mutta vähän reilut 20 min pystyin kävellä reippaasti juoksumatolla ennenkuin alkoi tuntua ikävältä. Ja tein vielä jonkinverran lihaskuntoliikkeitä sen jälkeen, mutta sitten piti jo kiiruhtaa suihkuun.

Sushi tuli jopa 5 min sovittua aikaisemmin, ja hyvää oli!


Shoppailemaan lähdin klo 15 aikaan suomalaisen Saaran kanssa, jolla oli myös vapaapäivä. En tykkää käydä täällä kaupoilla, kun ei voi sovittaa vaatteita, rukousajat häiritsee ja aina on liikaa ihmisia. Joten silloin kun käyn, niin ostan sitten kunnolla. Kuten tänään. Ja kyllähän tuo shoppailuterapia kummasti teki mut paljon paremmalle tuulelle :-)


6 kommenttia:

 1. En tiedä miksi, mutta mulle tuli jotenkin yllätyksenä, että siellä on sushia! löytyykö muutenkin hyvin kansainvälistä ruokaa? toinen kysymys: miksei vaatteita voi sovittaa? Eikö siellä ole sovituskoppeja vai eikö ole soveliasta vai mitä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä täällä sushia on, ja kaikkia muitakin etnisiä ravintoloita maan ja taivaan välissä. Onneksi IKEAkin ;-)

   Oikeastaan vaan yhdessä tai kahdessa kauppakeskuksessa on kauppa (Debenhams) missä on naisille sovituskoppi, muissa ei ole. Koska sehän voi vaikka johtaa haureuteen!

   Poista
 2. Wow, siellähän allaa olla ihan helle! Toi uima-allas on kyllä luksusta mut harmi jos sinne ei paista vielä aurinko!

  On kyllä niin ärsyttävää perehdyttää jotain jolla on EVVK asenne, tyyppi joutuu kyllä vielä ongelmiin sitten kun oikeat työt alkavat..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kaksi kuukautta talvea oli ihan tarpeeksi, vaikka päivälämpötila aika lämmin usein olikin, niin yöt oli tosi kylmiä. Ja asunnotkin alkoivat jo käymään aika viileiksi.

   Todellakin, sit se on vielä tosi hiljainenkin, eikä mulle ole oikein selvinnyt että mitä se oikeastaan osaa. Kaikki modernit laitteet ja vempaimet on sille ihan outoja. Eikä se edes tule kehitysmaasta, vaikka Aasiasta kumminkin.

   Poista
 3. Haha. Me just tänään saatiin palopuhe kuinka pitää olla innostunut, aktiivinen ja muutenkin näyttää taitonsa. Toivottavasti sunkin orientee oli kuulolla. :D
  Ja kävin eilen tuolla samalla katolla kurkkimassa Riadin valoja. Hyvät näkymät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No toivottavasti oli kuulolla!

   Nuo näkymät on kyllä upeat, E:n katolta on kanssa hyvä ottaa kuvia :-)

   Poista