8.1.2015

Joululoma Suomessa osa 2

Joulunpyhien jälkeen lennettiin siskon kanssa muutamaksi päiväksi Lappiin; täti oli muuttanut syksyllä Sodankylään.Täti ja miehensä olivat meitä hyytävän kylmässä (-23c) Rovaniemellä vastassa, ja käytiin Napapiirillä ennen pitkää ajomatka Sodankylään. Mulla tulikin aika paljon shoppailtua Napapiirin lukuisissa kaupoissa, pääasiassa tuliaisia, mutta muutama juttu itsellenikin.


Seuraavana päivänä lähti tädin appi-ukko meidän kanssa lumikelkkailemaan. Sää oli onneksi hieman lauhtunut, mittari näytti -17c. Paljon oli vaatteita päällä, muuten oli aika ok, mutta varpaita vilutti.Maisemat oli mahtavia ja retki oli mukava. Jonkin matkan ajettua pysäytti appi moottorikelkan, kaivoi lumen alta kuolleen puun esille ja teki nopeasti nuotion. Ja makkaroita grillatessa lämpesi varpaatkin onneksi.

Oli kyllä aikamoinen, mutta upea, kokemus tälläiselle talvea vihaavalle auringonpalvojalle :-) Seuraava reissukin on jo suunnitteilla!

Uudenvuodenaaton vietin Helin luona, jossa herkuttelimme racletella, saunottiin, juotiin kuohuvaa ja otettiin rennosti. Mukavaa oli.


Lisäksi olen joululomalla tavannut muutaman muunkin kaverin ja shoppaillut, paljon muuhun ei sitten aikaa riittänytkään.

Vaikka olin kirjautunut lennolle jo edellisenä päivänä sähköisesti, jouduin jonottamaan 45 min laukun takia, erillistä baggage-dropia ei ollut... Istanbul-Riad koneessa oli tuhottoman kuuma. Tai sitten olin aklimasoitunut liian hyvin Suomessa ;-) Kone oli n 45 min myöhässä, ja sain odottaa laukkujakin vaikka kuinka kauan. Kotona olinkin vasta klo 02 yöllä. Ensi talvena taidan lentää Lufthansalla...

Jokaisella Turkishin lennolla oli yksi lentoemäntä tai stuertti pukeutunut kokiksi, ja tervehti jo ovella koneeseen astuessa


2 kommenttia:

 1. Sähän ehdit joululomalla vaikka mitä :) Mun poikaystävä aina pottuilee kun en koskaan vienyt häntä Napapiirille tai mihinkään pohjoiseen... No kai se on joskus järjestettävä niin loppuu marina. Bongasinkin sun naaman yhen tutun facebook ryhmäkuvasta joulun aikaan, oltiin aikoinaan M:n kanssa samalla osastolla meikussa. Pienet on hoitsupiirit ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No juu, kiirettä piti!

   Kyllä, pienet on piirit :-)

   Ja tänne Saudeihin tuli takas yksi Aussihoitaja, jonka tunnen ennestään siis, joka on työskennellyt Ausseissa yhden mun suomalaisen kaverin kanssa ja yhden Aussin, jonka kanssa työskentelin Englannissa vuonna kivi ja kuokka.

   Poista