31.1.2015

Auringonlasku aavikolla

Eilen meidän piti mennä katsomaan tukikohdan lähellä olevaa paviaani-laumaa.

Matkalla tukikohtaan saatiin viesti, että ovat lock-downissa, eli kukaan ei saa poistua tukikohdasta, eikä sinne pääse kuin vain asukkaat itse. Päätettiin silti jatkaa matkaa, koska oltiin jo yli puolenvälin, silloin kun oltiin menossa Edge of the Worldille lock-down kesti vain kymmenisen minuuttia. 

Kun sitten päästiin tukikohtaan oli lock-down jo ohi, eli päästäisiin sisään, mutta travel restrictions oli edelleen voimassa, eli eivät saaneet poistua tukikohdasta. 

S joka tuli portille vastaan tiesi kertoa että kaksi amerikkalaista oli ammuttu, mutta eivät olleet onneksi kuollut. Miehet olivat ajaneet autoa itäisessä Saudi-Arabiassa, Hofufin kaupungissa, kun joku oli ampunut heitä. 

Pian myös travel restrictions poistettiin, ja lähdettiin kuuden hengen porukalla etsimään paviaaneja. Meillä oli monta pussillista hedelmiä mukana.


Paviaaneja ei löydetty, vaikka etsittiin ja huhuiltiin pitkän aikaan. Mutta, auringonlasku oli upea ja oli mukava käydä taas vaihteeksi jossain muualla. Tehdään sitten uusi yritys myöhemmin. 

6 kommenttia:

 1. Hyviä kuvia. Varastin yhden. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varasta vaan, kaksi noista kuvista mä oon varastanut Carolinelta :-)

   Poista
 2. Paviaanilauma! Voi vitsi, toivottavasti löytyy joskus toiste. :)

  Tollaiset security-jutut on aina jotenkin hätkähdyttäviä, etenkin kun suomalaisena on tottunut siihen että eihän mitään koskaan tapahdu... Meillä tuli töissä eilen evakuointi-ilmoitus: Brysselissä yhden kadun varteen, jonka kummallakin puolella meidän toimistoja, oli jätetty auto, jossa poliisi epäili olevan autopommin. En siis ollut edes samassa kaupungissa uhan kanssa, mutta vähän tuntuu ikävältä, kun itse käyn tuon kadun varrella kerran pari kuussa workshopissa. Eikä sitten edes selvinnyt, oliko uhka todellinen vai kuviteltu Hebdon meininkien jälkimainingeissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mut tuntuu et tuolla tukikohdassa ne reagoi vähän liian herkästi kaikkeen... Onhan niitä toki uhkailtukin, mutta jos nyt yksi länsimaalainen ammutaan toisessa kaupungissa, niin sitten varmaan täälläkin ammutaan heti, varsinkin jos epäillään amerikkalaiseksi sotilaaksi...

   Poista
 3. Hei! Oon aatellu valmistumiseni jälkeen lähteä tekeen töitä ulkomaille ja etenkin kiinnostunut Saudi-Arabiasta. Oon lukenu sun blogia jo hyvän aikaa ja aattelin olisko sulla jakaa vinkkejä ja plussia sekä miinuksia ulkomailla työskentelystä? Sama ala on kuitenkin kyseessä. Kiitti hirmuisesti sun blogista ja huippua kevättä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :-) Voisinhan mä yrittää semmoisen postauksen tehdä.

   Poista