8.12.2014

Rugby 7's viikonloppu Dubaissa

Joka vuosi täältä Saudeista lähtee valtava porukka Dubaihin, katsomaan rugbyä ja osallistumaan (lähes) karnevaalihumuun. Ja tänä vuonna mekin lähdettiin Raijan kanssa.

Me oltiin osa isompaa porukkaa, ja meillä kaikilla oli teetetyt paidat, joita pidettiin perjantaina. Edessä oli oman maan lippu, taakse tuli nimi, ja numero joka osoitti kauanko olet ollut Saudeissa, suhteissa muihin ryhmäläisiin. Mulla oli numero 14, eli 13 naista meidän ryhmästä on ollut Saudeissa kauemmin kuin minä.


Me lennettiin Raijan kanssa torstai-iltapäivänä Dubaihin. Kentällä meidät ohjattiin business-luokka jonoon, ja aneltiin vitsailtiin check-in-virkailijalle että kohottaisi meidän matkustusluokan business-luokkaan. Sitä hän ei tehnyt, mutta oli yllätyksenä varannut meille pienet ateriaboksit 1,5h kestävälle lennolle :-)


Mä en torstai-iltana jaksanut lähteä baariin, vaikka muut menikin, kun joka viikonloppu saan halutessani tukikohdassa (oikeaa) alkoholia, niin ei ole samanmoista "tarvetta" kuin monella muulla.

Hotellista tuli lähinnä mieleen Prison Break-sarja

Perjantai-aamuna lähdettiin herkullisen hotelliaamiaisen jälkeen, puolen tunnin ajomatkan päässä sijaitsevalle, Dubai 7's stadionille.


Ja siellä oli ihan mieletön karnevaali-meininki. Monet ihmiset oli pukeutunut naamiasasuihin, tai muuten erikoisiin asuihin, kuten havaiji-paitoihin. Alueella oli ruoka- ja juomatelttoja, kilpailuja, esiintymisiä, myyntikojuja ja illalla bändi.


Mä olin lähtenyt reissuun oikeastaan vain hyväkroppaisten pelaajien kaikkien kehumien bileiden takia, mutta ottelut oli jänniä ja niitä oli mielenkiintoista seurata. Sevensit eroaa rugby-union peleistä niin, että pelaajia on vain seitsemän, 15 sijaan. Koska pelikenttä on silti samankokoinen, kestää ottelu vain 15 minuuttia kahdessa erässä ja pelaajien on oltava nuoria, vahvoja, vikkeliä ja todella taitavia. Ja mikä nautinto niitä olikaan katsoa! Bermudalla kävin katsomassa rugby-classic peliä, joka oli aika tylsä...Illalla otettiin ottelualueelta ilmainen bussikuljetus Irish Village-baariin, joka sijaitsi han meidän hotellin vieressä. Sinne tulikin illan mittaa valtavasti porukkaa, suoraan stadionilta.

Lauantain "look", näitä keltaisia perukkeja annettiin ilmaiseksi

Lauantaina oli vuorossa semifinaalit ja finaali. Finaalia, jossa pelasi vastakkain Etelä-Afrikka (voitti) ja Australia, me ei valitettavasti nähty, kun piti lähteä kentälle. Ensi vuonna ehdottomasti uudestaan, (suosittelen!) ja silloin otan kyllä sunnuntain vapaaksi, jotta näen finaaliottelunkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti