20.10.2014

Sukellusta El Nidossa ja loman loppu

Tiistaina ja keskiviikkona käytiin vihdoin taas sukeltamassa. 

Tiistaina meitä oli vain Heidi ja minä, divemaster, veneenkuljettaja ja pari apupoikaa. Päivä oli mahtava! Tehtiin kolme eri sukellusta, kolmella eri riutalla. 

Lionfish, ehkä leijonakala suomeksi. Tai sitten ei.


"Kaalimaa". Taustalla oli satoja kaloja, oli kuin olisi sukeltanut akvaariossa, harmi vaan ettei kuvassa näy.


Lounaat oli herkullisia paatilla, ja maisemat mitä upeimmat!

Yksi toiveista oli nähdä kilpikonna, ja niin me nähtiinkin, toki vain pikaisesti. 

Tiistaina käytiin vielä tunnin hieronnassa sukelluksen jälkeen, oli ihanaa! Harmi vaan että kerittiin käydä vain kerran koko reissun aikana. 
Keskiviikkona meitä olikin sitten paljon isompi porukka. Meidän lisäksi oli suomalainen (!) opiskelijatyttö Kiinasta, korealainen pariskunta ja neljä nuorta brittikundia. Hauska reissu siis. 


Koska odotettiin aika kauan korealaista pariskuntaa, ja lähdettiin aika myöhässä, ei me ehditty sukeltaa kuin kaksi sukellusta Heidin kanssa. Koska meillä oli lento klo 7 aikaan seuraavana aamuna, ja pitää olla tietty aika sukellusten jälkeen (riippuu siitä montako sukellusta ja kuinka syvälle sukeltaa) ennen kuin saa lentää. 

Sukellusreissun jälkeen käytiin vielä syömässä, sitten äkkiä hotellille suihkuun. Oltiin saatu pitää meidän oma huone, vaikka klo oli jo 17.30 aikaan. 

Klo 18.00 tuli kuljetus takaisin Puerto Princesaan. Tällä kertaa auto oli paremmassa kunnossa, ja me saatiin tilava eturivi. Muut asiakkaat oli filippiiniläisiä. Pysähdyttiin kerran vessatauolle ja kerran syömään, ja oltiin hotellilla kai noin klo 24 aikaan. Mutta matka meni ihan kivasti. 

Muutaman tunnin unien jälkeen lähdettiin kentälle klo 5.30. Meidän liput oli jostain syystä tavalliset liput premium-lippujen sijaan, vaikka niitä ei olisi meille pitänyt myydä. Saatiin sitten Manilan kentällä, $50 lisämaksulla, vaihtaa parempiin paikkoihin, missä oli enemmän jalkatilaa. Onneksi. 

Tämä kuva oli kyllä menomatkalta, mutta samapa tuo

Loma oli siis kaikenkaikkiaan todella ihana ja onnistunut. Suosittelen Palawania, ja varsinkin off-season aikaan. Toki joka päivä satoi, mutta se ei meitä haitannut kun ei oltu siellä auringon perässä. Mutta sateetkin kesti vain noin 30 min-1h. 

El Nidossa ei ole pankkiautomaattia, joten sinne pitää ottaa tarpeeksi rahaa mukaan. Rahanvaihtopaikkoja siellä on, mekin vaihdettiin viimeiset Saudi-rialit paikallisiin pesoihin, kun rahat loppu. Petron-bensa-asemalla saa pankkikortilla nostettua rahaa klo 14 ja 16 välillä, mutta ottavat välirahaa ja passin pitää olla mukana. Joissain kaupoissa, ravintoloissa ja hotelleissa (ei meidän) sekä meidän sukelluskaupassa (Deep Blue Seafari) sai maksaa kortilla. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti