16.10.2014

Saarihyppely El Nidossa

Peruttiin siis meidän maanantainen sukellus, ja lähdettiin sen sijaan saarihyppely-retkelle. Meidän hotellilta tuli myös kaksi muuta naista, ne oli brittiläisiä sairaanhoitajia!

Meitä oli noin 12 turistia ja oppaan lisäksi veneessä oli 3-4 muuta henkilökuntaa. Käytiin neljällä eri rannalla.


(Heidin kuva)

Ensimmäisellä saarella mentiin salaiselle laguunille. Eli pienestä aukosta piti kavuta ja sitten tultiin laguunille, joka oli korkeiden kivien keskellä.


Välillä satoi, mutta eipä tuo paljon haitannut

Toisella saarella meillä oli pidempi tauko, siellä snorklailtiin, ja syötiin lounas. Oli jännää snorklata ensimmäistä kertaa sen jälkeen kun nyt oli sukeltanut enemmän. Hirveesti teki mieli mennä syvemmälle ja lähemmäksi, ja kalat oli jotenkin pelottavampia. Sukeltaessa ei haittaa sukeltaa vaikka kalaparven läpi, mutta yksikin suoraan silmiin tuijottava kala snorklatessa on liikaa!

Meidän paatti

Seuraavalla rannalla snorklailtiin taas, mutta tällä rannalla ei ollut pahmmin mitään nähtävää. Mutta uitiin taas salaiselle laguunille, ja sieltä vielä pieneen luolaan.

Kun tultiin viimeiselle rannalle oli jo todella synkkää ja tihkutti. Joten, ostettiin Heidin kanssa juomat ja päädyttiin juttelemaan kolmen amerikkalaisen opettajan kanssa, jotka työskentelivät Kiinassa. Oli jännä verrata Kiinaa ja Saudeja, joissain tapauksissa Kiina on konservatiivisempi kuin Saudit, esim Facebook ja YouTube on kielletty siellä.


  

Saarihyppelun jälkeen käytiin sukelluskaupassa järjestämässä sukellus seuraavalle päivälle, ja soviteltiin taas märkäpukuja. Pitäisi kyllä hankkia oma, mutta toisalta se vie aika paljon tilaa, ja painaa märkänä.


 Käytiin päivällisellä mukavassa saksalaisomisteisessa ravintolassa, josta oli upeat näkymät lahdelle. Sitten painuttiin hotellille pehkuihin, vihdoin sain nukuttua oikein kunnon, ja tarpeeksi pitkät,  yöunet.

6 kommenttia:

 1. Miten te Filippiineille oikeen päätitte lähteä? Se kun ei kuitenkaan oo siinä naapurissa :D Ihanan näköistä siellä kyllä on!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllä me pyöriteltiin paikkoja. Eka mietittiin Malesiaa, siellä kuulemma on mahtavat sukelluspaikat Sipadanissa. Mutta ne oli vähän kokeneemmille. Malediivit ja Egypti ei oikein käynyt, kun ne on muslimimaita ja oli Eid. Thaimaa ei oikein kiinnostanut, ja mä oon pitkään jo halunnut Filippiineille.

   Poista
  2. Aa nii justiin sukelluksen perässä menitte :)

   Poista
 2. Katselin tätä uusinta blogikirjoitustasi ja kuvia ja ajattelin, ettei hyvänen aika voi olla totta, että Saudeissa on TUON näköistä! Siellähän on vihreämpää ja rehevämpää kuin täällä pohjoisemmassa Jordaniassa! Sitten honasin, että sä oletkin matkoilla... Mutta siis hienoja kuvia kerta kaikkiaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, juu, ei täällä ojan näin vehreää ole :-) Ja kiitos!

   Poista