28.9.2014

Vuosi täynnä!

Tänään olen ollut täällä vuoden. Vuosi on ollut todella tapahtumarikas, ja aika on mennyt todella nopeasti. Vuosi on ollut mahtava, olen nähnyt ja kokenut paljon uutta, tutustunut uusiin, ihaniin (ja ei niin ihaniin) ihmisiin ja matkustellut uusiin ja mielenkiintoisiin paikkoihin, ja muutamaan vanhaan tuttuunkin.

Riad. Kuva Facebookista.

Vuosi on ollut yksi elämäni parhaista, sosiaalielämä on tällä hetkellä mitä parasta, tukikohta on ollut henkireikä vaikeina aikoina ja melkein kuin toinen koti monena viikonloppuna. Töissäkin olen viihtynyt kohtalaisen hyvin, ainakin pääsääntöisesti. Olen myös oppinut töissä paljon uutta, toki samaan tahtiin olen unohtanut miten monet asiat "oikeasti" tehdään...Suurin osa työkavereista on mukavia, vaikka välillä onkin turhauttavaa työskennellä ihan erillaisesta työkulttuurista tulevan kanssa. Mutta usein meillä on tosi hauskaakin!

Toki tähän vuoteen on mahtunut myös surua. Suvin, ystävän ja kämppiksen, yllättävä kuolema on tietysti yksi asia mikä jää päällimmäisenä mieleen tästä vuodesta. Edelleenkin Suvin yllättävä kuolema tuntuu ihan käsittämättömältä ja usein mietinkin että miten jokin asia olisi jos Suvi olisi vielä täällä.

Vuoteen on mahtunut myös sydänsuruakin, mutta olen silti edelleen sitä mieltä että kyllä ulkomaalainen mies on enemmän mun juttu kuin suomalainen. Ja nyt kun on tottunut hengailemaan herrasmiesmäisten amerikkalaismiesten kanssa, jotka huomioivat, huolehtivat, ja mm avaavat ovia ja kulkevat itse ovesta viimeiseksi, ja muutenkin useimmiten ovat erittäin kohteliaita, niin ei oikein tavallinen käytöstavaton suomalaismies innosta...

Yksi vuoden kohokohtia on ehdottomasti ollut sukelluskurssin läpäiseminen, ja sukellusharrastus, vaikka se välillä tuntuikin hankalalta. Nyt odotan todella innoissani sukellusreissua Filippiineille, lähtö on torstain ja perjantain välisenä yönä!

Toivon että nyt seuraavana vuonna viihdyn edelleen töissä, että sosiaalielämä kukoistaa ja että saan matkustella ja sukellella uusissa ja mielenkiintoisissa paikoissa.

10 kommenttia:

 1. Todellakin tekee suuren eron nuo pikkujutut miesväessä, siis oven aukaisemiset ja yleiset herrasmiesmäisyydet -Ja pohjoisamerikkalaiset kyllä osaavat sen taidon!

  Ihanaa, että olet Filippiineillä lähdössä, odotan innolla sukellusjuttuja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin, ja kun se tulee niin luonnostaan. Jos suomalainen mies yrittää samaa, on se yleensä teatraalista ja feikkiä...

   Innolla odotan minäkin sukellusta. Ja meidän ihanaa (ja romanttista :-/) hotellia El Nidossa :-)

   Poista
 2. Onpas kaupunki kaunis iltavalaistuksessa:)
  Mä en varmaan enää voisi suomalaisen miehen kanssa olla kun on tottunut tuohon ovien availuun, kassien kantamiseen ynnä muuhun herrasmiesmäisyyteen:) Suomalaisuus iski ihan kasvoille kun sisko poikaystävineen oli täällä käymässä ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tää keskusta ihan kaunis pilvenpiirtäjineen, varsinkin kun muutamassa valot vaihtaa aina välillä värejä.

   Ja joo, ei kyllä nappaa yhtään :-)

   Poista
 3. Olen valilla ihan jarkyttynyt kun saan tuulahduksen suomalaisuudesta juurikin kayttaytymistapojen ( tai niiden puuttumisen muodossa) siella kaydessa tai taalla tapaamieni suomalaisten muodossa. Suomalaisilla pariskunnilla on toisinaan aika ikava tapa nalvia ja solvata toisiaan kaikkien edessa ja noh ovien availut ja naisen huomioiminen eivat todellakaan tule itsestaanselvyytena :(

  Wau, Filippiineille, kuulostaa ihan mahtavalta! Hyvaa matkaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja varmasti mitä kauemmin asuu ulkomailla, sitä enemmän siihen kiinnittää huomiota!

   Kiitos! Olis jo torstai. Tai on, perjantai, et oltais jo perillä :-)

   Poista
 4. Hieno postaus, sulla on kyllä ollu tapahtumarikas vuosi ja onneks pääasiassa hyvässä. Mä kyllä niin kans liputan ulkomaalaisten miesten puolesta, olisin varmasti vieläkin sinkku jos en olisi tätä brittihurmuria tavannut. Nimenomaan ne pienet käytöstavat...! Ehkä lähdet seuraavaksi jenkkeihin sairaanhoitajaksi ja tosirakkautta etsimään :D ? ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ja on kyllä ollut mahtava vuosi, vihdoin! Njaa, tuskin, Kanada (tai Uusi-Seelanti tai Qatar) kiinnostaa kyllä enemmän :-)

   Poista
 5. Munkin on pakko liittyä tähän joukkoon... :D On se vaan valitettavasti niin, että monilla suomalaisilla miehillä on nämä herrasmieskäytökset jossain hukassa. Oon tosin yhen suomalaisen miehen kanssa ollut, jolla oli todella hyvät käytöstavat, joten ei ne suomalaisetkaan vielä ihan menetetty tapaus ole. Tosin, silti tuun paremmin toimeen ulkomaalaisten kanssa enkä voisi kuvitella, että joskus vielä suomalaisen kanssa oon. Nyt kun oon Suomessa niin kyllähän täällä aika ankiaa on, jos ihan rehellisiä ollaan... Toivottavasti tämä on nyt se viimeinen syksy täällä ja sitten pääsee pois niin kauaksi aikaa kun haluaa!

  Innolla ootan juttuja Filippiineiltä! Sinne on itekkin vielä joskus päästävä :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti pääset!

   Kyllä taitaa tulla paljon tarinaa täältä, mutta mahtava loma meneillään :-)

   Poista