7.8.2014

Viimeinen lomaviikonloppu

Tulin siis takaisin Saudeihin jo tiistaina vaikka työt alkoivat vasta sunnuntaina. Syy siihen oli, että meidän piti mennä sukellusreissulle, mutta Eidin takia se oli kallista ja hankalaa, joten se peruuntui sitten.

Sen sijaan mentiin Jutan ja Raijan kanssa torstaina Salwa-asuinalueelle, jossa olin ollut allaspippaloissa juuri ennen lomaa. Salwa on siis erään brittiläisen turvallisuus-, ilmailu- ja puolustusalan yhtiön asuinalue, ja suurin osa asukkaista on brittejä.

Torstaina meidät oli kutsuttu keilailemaan. Meitä oli varmaan jotain 25 henkilöä, monesta eri maasta. Joukkueet arvottiin, ja mun joukkueessa oli Jutta, kaksi brittimiestä, venäläinen ja irlantilainen mies sekä filippiiniläinen nainen.


Pelattiin kaksi kierrosta ja meillä oli tosi hauskaa. Toinen kierros oli hohtokeilailua, ja teinkin kaksi kaatoa perä-kanaa toisella kierroksella, taisi ne muutamat viinilasilliset auttaa ;-)

Osuuko....?

Keilailun jälkeen siirryttiin vielä yhteen pubiin jatkoille, sieltä sai ostaa itsetehtyä, ja ihan kelvollista,  viiniä, "väljähtynyttä" olutta (olueen sekoitetaan aina vähän alkoholitonta olutta, jotta siihen tulee vähän hiilihappoa) ja muutamaa muutakin juomaa. Yllättäen "Bailey's" oli tosi hyvää!

Tukikohdastahan ei saa lähteä ilman saattajaa joka kirjaa ulos, ja suurin osa solttupojista on kyllä semmoisia herrasmiehiä etteivät ne edes lähettäisi yksin portille kävelemään jos voisi, mutta Salwassa oli toisin.

Kun väki rupesi lähtemään kotiinpäin kysyttiin miten päästään portille. Sanoivat että ensin oikealle ja sitten vasemmalle, noin 10 min kävely. Just! Käveltiin varmaan 45 min ja epätoivo meinasi iskeä, mutta löydettiin onneksi, yhden puhelun avulla, perille.

Perjantaina olikin sitten taas vuorossa tuttu ja turvallinen tukikohta. Olin "salakuljettanut" grillimakkaraa Suomesta (sianlihan takia kiellettyä) ja grillattaisiin niitä K:n luona.


Kun tultiin Jutan ja Raijan kanssa tukikohtaan, käytiin ensin K:n kanssa pikaisesti kaupassa, commissaryssa, jossa myydään kaikkea amerikkalaista ruokaa ja tavaraa, ja siellä käy vain USA:n dollarit. Jokaisessa USA:n tukikohdassa ympäri maailmaa on commissary.

Sitten mentiin altaalle pariksi tunniksi, mä vietin siitä taas suurimman osan ajasta vedessä. Mulla on ihan hyvä rusketus, se ei ole liian tumma, mutta en myöskään pala vaikka olen kauan auringossa ja vedessä. Riittää että laitan kerran joko suojakerroin 30 tai 50, riippuu vähän kellonajasta ja kauanko on tarkoitus auringossa olla.

Mä en ole koskaan ennen käyttänyt "nuudelia" (pool noodle), nyt otettiin semmoiset käyttöön, oli tosi ihanaa kellua niitten kanssa, ja kyllä meillä oli tosi hauskaa kun niitten kanssa pelleiltiin ;-)

Kuva täältä. Meidän oli kyllä neliskulmaisia.

Altaalla saatiin myös kutsu yhden tutun läksiäisiin, jotka alkaisi pari tuntia myöhemmin. Hänen oli ollut tarkoitus kutsua meidät suomalaiset muutenkin, mutta oli kadottanut mun puhelinnumeron. Onneksi satutiin siis oikeana päivänä oikeaan paikkaan.

Läksiäiset oli tukikohdan baarissa, ja siellä oli ruokaakin tarjolla, joten syötiin K:n luona vain ruokaisaa salaattia, päätettiin jättää grillailu seuraavaan päivään. Pippalot oli kivat, paikalla oli jonkinverran tuttuja, ja siellä oli taas se sama DJ, joka soitti aika huonoa musiikkia. Mutta alussa musiikki oli ihan ok, ja soitti hän myös muutaman toivekappaleenkin (mä toivoin Robin Thicken Blurred Lines ja Katy Perryn Roar). Tuli aika kauan tanssittuakin taas.

Nyt kesän aikana tuolla tukikohdassa on ollut suurin "vaihtoaika", muutamat tutut on lähtenyt, ja paljon uusia on tietysti tullut tilalle. K:kin lähtee luultavasti marraskuussa ja kaksi kaveria joulu- ja tammikuussa, joten nyt pitäisi sitten tutustua ahkerasti ja saada uusia kavereita!

Lauantaina oltiin taas monta tuntia altaalla ja päivälliseksi grillattiin makkaraa ja tehtiin tosi hyviä tilliperunoita, resepti löytyy englanniksi täältä, kerman sijaan käytettiin creme fraichea. Toimii erinomaisesti uusilla perunoilla.


Kotiin lähdettin klo 18.30 aikaan, vatsat täynnä ja rentoutuneina taas yhden mahtavan viikonlopun jälkeen! Tänään onkin taas vuorossa viikonloppureissu Bahrainiin :-)

2 kommenttia:

 1. Ma en tykkaa edes makkarasta mutta tuo viimeinen kuva sai kylla aikaan jonkuunlaisen grillimakkarahimon! Sulla on ollu mukavan touhukasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkään en ole koskaan ollut niin innostunut makkarasta kuin noista :-)
   Jep, kiirettä pitää!

   Poista