24.8.2014

Lisää läksiäisiä

Keskiviikko-iltana, siitä huolimatta että olin ollut sairaslomalla, lähdin Kingdom-compoundille läksiäis-illalliselle. Ne oli yhden irlantilaisen, joka oli mun orientaatioryhmässä. Meitä oli 13 länsimaalaista (Suvi mukaan lukien) mun orientaatioryhmässä, joista viisi on lähdössä nyt ensimmäisen vuoden jälkeen.

En ole käynyt Kingdomilla tällä reissulla, enkä muistaakseni viimeksikään, mutta kun olin täällä vuonna 2001-2002 tuli siellä vietettyä monta viikonloppua. Täällä oli nimittäin silloin yksi suomalainen firma, joka oli mukana perustamassa tänne internettiä, ja ystävystyin silloin siellä asuvien suomalaisten miesten kanssa.

Torstaina oli taas vuorossa Jutan läksiäiset osa kaksi. Mentiin Najd-village perinneravintolaan, missä käytiin myös meidän orientaation aikana.Meitä oli aika kansainvälinen porukka; Jutan ja miehen lisäksi Raija, Jutan ja Raijan työkaverit S Malesiasta ja D Kanadasta, venäläinen I, tukikohdasta K, L ja R ja Brittimies M joka oli mukana Bahrainin reissulla. Myöhemmin tuli vielä D:n kreikkalainen poikaystävä D.

Meillä oli oma huone, joka oli sisustettu perinteisesti arabialaisittain, me istuttiin tyynyillä lattialla, ja syötiinkin siis lattialla. Ei sentään käsin :-)Aluksi saatiin tuttuun tapaan arabialaista makeaa teetä ja taateleita.

Me tilattiin kaksi valmista ateriakokonaisuutta, jotka oli tarkoitettu neljälle hengelle per kokonaisuus. Meitä oli kaksitoista henkilöä, ja silti ruokaa jäi yli vaikka kuinka paljon. Onneksi kolme ihmistä ottivat niistä doggy-bagit mukaan. Kamelia ei valitettavasti saatu, MERSin takia kamelinlihasta on pulaa. Vähän kyllä nauratti se että Saudeissa (!) on kamelinliha kortilla!Juomana oli limsa, vesi ja piimäntyyppinen laban


Ruuan jälkeen saatiin arabialaista kaardemummakahvia todella pienistä kupeista. Jälkiruuaksi oli jotain kaardemumma-taatelilettuja ja joku muu taatelimassahomma. Letut oli tosi hyviä.

Illan päätteeksi toi tarjoilija vielä palavaa oudia tai bakhouria. Perinteisesti oudia on poltettu häissä tai muissa juhlissa, ja sitä poltetaan myös kodeissa tuoksun aikaansaamiseksi. Tarjoilija siis tarjosi oudia jokaiselle, ja sitä savua "löyhytellään" kädellä itseä päin. Mä en kauheesti pidä sen hajusta. Kauppakeskuksissa se on aina palamassa oud-kauppojen ulkopuolella.

3 kommenttia:

 1. Ihanan naköinen ruokapöyta, tuli kamala nalka! Onkohan tuo laban samanlaista kuin taalla ayran eli jogurttipiimaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaa-a, enpä tiedä, mutta kyllä se mun mielestä enemmän on "piimämäistä" kuin "jugurttimaista".

   Poista
 2. Wautsi mitkä pöperöt :-)

  VastaaPoista