4.8.2014

Kesäloma Suomessa osa 2

Kesäloman kolmannella viikolla oli vähän vähemmän ohjelmaa, mutta silti ihan tarpeeksi. Tapasin taas ystäviä ja kävin monen vuoden tauon jälkeen piknikillä Suomenlinnassa.
Kauppatorilta ostin mukaan lohikeittoa päivälliseksi. Nam!
Kävin myös kampaajalla, hammaslääkärissä (reikiä nolla!) ja katsastamassa auton, se läpäisi rimaa hipoen, mutta kyllähän se mulle riitti.

Viimeisenä viikonloppuna olin myös lastenvahtina siskon lapsille, kun sisko lähti miehensä kanssa risteilylle. Aika helppoa oli, kun viettivät ison osan ajasta altaassa :-)


Viimeisen yön vietin taas lentokenttähotellissa, aikaisen aamulennon takia. Ja ensimmäistä kertaa kärsin kuumuudesta Suomessa loman aikana. Hotellihuoneessa ei ollut ilmastointia ja oli tukalan kuuma. Kävin suihkussa ennen nukkumaanmenoa, ja klo 02 aikaan kävin uudestaan, kun en vaan saanut unta. Kyllä oli saudi-kodin ilmastointia ikävä!

Lensin taas Lontoon Heathrown kentän kautta. Sää oli kirkas ja lennettiin suoraan keskustan yli, missä näkyi mm Tower Bridge-silta ja Parlamenttitalo.Kentällä mulla oli viiden tunnin odotus. Se meni ihan hyvin, koska normaalin 45 min ilmaisen wifin sijaan se olikin rajaton, koska siellä oli (muka) joku häikkä. Katselin siis Netflixistä telkkarisarjoja. Kävin myös syömässä Gordon Ramsayn Plane Food-ravintolassa. Hampurilainen oli herkullinen (loput ruuat listassa oli aika eksoottisia tai isoja annoksia, mitä ei tehnyt mieli) ja ruoka ja lasku tuli nopsaa. Suosittelen. Sijaitsee terminaalissa 5.


Kun oli aika mennä portille, ihmettelin että missä kaikki ihmiset oikein on. No, pian selvisikin että meidän valtavassa Boeing 747 jumbo-jetissä olisi vain 36 matkustajaa!


Kannattaa siis lentää Eidinä. Lennettiin, kun olin viimeksi Saudeissa töissä, Eidinä Dubaista Riadiin, ja meitä oli muistaakseni 14 ihmistä koneessa.

Matka meni tosi kivasti kun oli valtavasti tilaa ja palvelu pelasi. Jokaisella lentoemännällä (tai stuertilla) oli n 2 kaksi matkustajaa :-) Riadissa passintarkastus sujui todella helposti ja virkailijakin kysyi ihmeissään että oliko tässä kaikki koneen matkustajat. Laukkuja saikin sitten taas odotella tovin.

2 kommenttia:

  1. Ihanaa luksusta kun saa melkein koneen itselleen :D Suomiloma houkuttelisi mutta taitaa jaada ensi kesaan...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä enemmän siitä nauttii mitä harvemmin siellä käy :-)

      Poista