2.8.2014

Eidin viettoa

Ramadan päättyi maanantaina, kun uuden kuun sirppi oli havaittu sunnuntai-iltana. Ramadanin jälkeen oli vuorossa kolmen päivän juhlapyhä, Eid al-Fitr.

Keskiviikkona mentiin Raijan ja Jutan kanssa ensin vähän aikaan katsomaan klo 21.00 alkavaa tanssiesitystä, missä miehet lauloi ja tanssi perinteisiä tansseja. Mies- ja lapsikatsojat istuivat "esiintymislavan" ympärillä ja saivat teetä, naiset pääasiassa seisoivat miesten takana, parin metrin päässä...


Seurattiin tanssia noin puolisen tuntia, sitten lähdettiin ajoissa ilotulitusten katselupaikalle. Paikka oli iso, jonkun prinssin omistama hiekkakenttä ja siellä oli jo paljon autoja, vaikka oltiin n 45 min etuajassa paikalla.

Ilotulitus oli todella upea, varmasti paras minkä olen koskaan nähnyt. Ja me oltiin todella lähellä, vain noin 50-100m päässä mistä ilotulitukset ammuttiin.

Eidin kunniaksi on myös katuja koristeltu "joulukoristein". On valaistuja puita ja katuvaloissa on valokoristeita.3 kommenttia:

  1. Aika moista joikaamista tuo laulu. ;) Oliko se noin yksitoikkoista koko ajan, vai oliko tämä vain yksi "biisi"?

    VastaaPoista
  2. Heh joo, oli good yksitoikkoista. Yksi laulu kesti varmaan 10-15 min eikä seuraava eronnut siitä kovin paljon. Kaksi ehdittiin siis vain kuulla/nähdä tuon puolen tunnin aikana, kun välissä oli pieni tauko.

    VastaaPoista