21.7.2014

Uhkauksia

Terrorijärjestö ISIS on Twitterissä uhkaillut tukikohtaa. Viesteissä uhattiin tukikohtaan hyökkäyksellä ja vaadittiin sen sulkemista. Koska siellä, viestien mukaan, on yökerho, tanssimista ja alkoholia. Twitterissä oli myös kuvia USAn sotilaista ja tukikohdastakin, sekä sen sijainti.

K lähetti mulle mailin, joka oli lähetetty tukikohdan asukkaille varoitukseksi. Toistaiseksi he ainakin jatkavat ihan normaalia elämää, mutta turvatoimia on vähän kiristetty.

Vaikka kaikki tuo on melko normaalia Saudeissa, siellähän on aina jonkinlainen terrori-iskun uhka länsimaalaisina kohtaan, niin on tämä ainakin vähän konkreettisempi uhka. Myös USAn suurlähetystö oli lähettänyt kansalaisilleen sähköpostin, jossa kerrotaan edellä mainitusta uhasta ja myös uhkauksista joitain Saudien infrastruktuureja vastaan, kuten desalinization plants, eli vesilaitokset, jossa merivedestä poistetaan suola ja se tehdään juomakelpoiseksi. 

Sähköpostissa suurlähetystö kehottaa välttämään suuria väkijoukkoja, aina pitää kertoa jollekin minne lähtee ja itse pitää tietää missä on ja miten sieltä pääsee helposti pois. Suomen suurlähetystöltä ei ole (vielä?) tullut varoitusta. 

4 kommenttia:

 1. Huh!
  Kaikkea kanssa! Onko mielikuvani oikea, Saudeissa huomattavasti vähemmän terrorismia, kuin muissa idän valtioissa?
  Toivotaan, ettei mitään uhkausta laiteta täytäntöön.
  Kaikesta huolimatta, otahan rennosti lomasi loppu ja nauti <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllä siellä on hyvin vähän terrorismia. Kymmenisen vuotta sitten oli muutama iso asuinalue-pommitus, mutta sen jälkeen on ollut aika rauhallista.

   Ja kiitos, kyllä nautin :-)

   Poista
 2. Taalta katsottuna monien rajanaapureiden alueilla on tosi levotonta, ikava juttu silla levottomuuksilla on tapana levita :( Nauti lomasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se on :-(

   Ja kiitos, enää yksi päivä jäljellä :-/

   Poista