30.7.2014

Kesäloma Suomessa osa 1

Lensin Suomeen keskiviikon ja torstain välisenä yönä, neljä viikkoa sitten. Lensin Lontoon kautta, ystäväni Laylan (Blue Abaya-blogista) ja tämän 2- ja 3-vuotiaiden lasten kanssa. Sanotaan vaikka, että oli mielenkiintoinen kokemus! Jo Riadin kentällä meni aikaa, koska Laylan miehen täytyi käydä allekirjoittamassa papereita, että Layla saa lähteä maasta kahden lapsensa kanssa, ilman miestään...

Vähän jännitti palata Suomeen, kun edellinen loma oli alkanut niin järkyttävissä merkeissä, mutta onneksi tällä kertaa kaikki meni hyvin. Sisko haki kentältä yhden lapsen kanssa ja käytiin Jumbossa syömässä. Sitten hain auton kaverin luota, missä se on ollut säilytyksessä.

Perjantaina menin yötä ystäväni Helin luo, nautittiin mahtavasta säästä, hyvästä ruuasta ja juomasta. Tuntui todellakin että nyt on loma.


Sunnuntaina oli vuorossa taas jokakesäinen mökkiloma Asikkalassa perheen kesken. Ja vihdoin sää suosi meitä, muina vuosina on vain ollut suurinpiirtein yksi helteinen päivä, tänä vuonna kaikki oli!

Mökki oli vielä ihan kylmä sisältä ja ensimmäisenä iltana tuuli jonkin verran, joten villasukat oli mulle silloin tarpeen.Ostosreissu Kärkkäiselle kuuluu meidän mökkirutiineihin :-)

Kuva otettu n klo 23. Aina se valoisuus vaan jaksaa ihmetyttää.

Tortilla-lounas laiturilla


S'mores, alkuperäiseen tulee grahamkeksejä, mutta en löytänyt niitä kaupasta, joten käytettiin kaurakeksejä. Nam.

Kun palattiin mökiltä oli mulla yksi välipäivä, joka toki meni pyykinpesuun ym, mutta muuten ei ollut ohjelmaa. Perjantaina lähdettiin sitten Helin kanssa risteilylle, ja mukavaa oli.Sunnuntaina oli taas vuorossa mökkikeikka, tällä kertaa tavattiin tyttöporukan kanssa mökillä Hämeenlinnan liepeillä. Me työskenneltiin kaikki Englannissa '90-luvun lopulla. Harmi vaan että yksi ei päässyt tulemaan, kaksi oli jopa tullut Uumajasta ja Seinäjoelta asti. J on mahtava kokki ja emäntä, ruoka oli todella hyvää, ja me saunottiin, uitiin ja istuttiin ulkona höpöttelemässä pikkutunneille asti. Aivan ihana reissu!

Seuraavan viikon aikana tapailin muun muassa kavereita ja käytiin myös siskon kanssa Porvoossa. Ihana kesäinen kaupunki, mutta yksi syy oli että halusin käydä By Pia's Design-pop-up liikkeessä. Sieltä saa ihania, suomalaisia, pellava-vaatteita. Kaksi tunikaa lähti mukaan...

8 kommenttia:

 1. Upean kuuloinen Suomi-loma sinulla!!!

  VastaaPoista
 2. Tuommoiset ystävien tapaamiset ovat ihania juttuja. Olin nyt Suomessa uskomattoman vaikuttavilla 50-vuotis synttäreillä, johon juhlakalu oli kerännyt ystävänsä vuosien varrelta. Sekalainen sakki (60 henkeä), mutta ah, niin "samanlainen". Sankari vielä piti puheen, jossa mainitsi ja kertoi historiansa jokaisen ystävän kanssa. Siinä vierähti yksi jos toinen kyynel.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vau, mahtavaa! Ja mikä hyvä idea, täytyy pitää mielessä :-)

   Poista
 3. Voi kun kuulostaa ihanalta lomalta Suomessa, parhaat elementit kohdallaan: ystavat, saa, mökkeily ja ruoka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, tämä oli kyllä yksi parhaista lomista ikinä!

   Poista
 4. Sulla näyttää olleen aivan mahtava kesäloma! Olen melkeinpä kateellinen, kun itse en ole vielä Suomeen tänä kesänä ehtinyt ollenkaan, ja elokuussa kun siellä piipahdan viivyn vain neljä päivää. Ei oikein siinä ajassa ehdi tuota kaikkea, mutta mökille sentään ehtii.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi ehdit, se on kyllä yksi kesän kohokohtia. Ja toivottavasti säätkin ovat silloin edelleen hyvät!

   Poista