21.5.2014

Synttäriviikonloppu Qatarissa - osa 2

Hotellissa yöpymisen yksi parhaita puolia on tietysti aamupala! Bahrainin hotellin aamupala oli ihan ok, mutta tylsähkö. Qatarissa se oli paljon parempi!

Lauantaina mentiin aamupalan jälkeen muutamaksi tunniksi hotellin altaalle. Siellä oli yksi mies kun tultiin, mutta suurin osa ajasta saatiin olla siellä kahdestaan. 


Loppupuolella sinne tuli joku srilankalainen mies, joka olisi halunnut lounastaa meidän kanssa. Onneksi oltiin juuri lähdössä. 

Suihkun jälkeen lähdettiin Kataraan, "kulttuurikylään". Käveltiin ensin jonkun matkaa cornichella, ja otettiin valokuvia.
Valitettavasti päiväsaikaan kaikki näyttelyt oli suljettu, mutta paikka oli hieno, ja ravintolat oli auki. Mentiin siis lounaalle libanonilaiseen ravintolaan. 

Mun mielestä libanonilainen on parasta lähi-idän ruokaa, eikä nytkään tarvinnut pettyä. Mä tilasin fattoush-salaatin, fatayer juusto-pinaattinyyttejä sekä juustotikkuja. 

Lounaan jälkeen kierreltiin vielä Kataraa. 

Lisää turkoosia!

 
Amfiteatteri jossa järjestetään mm konsertteja
No, löysin mä yhden sotilaan ;-)


Kiertelyn jälkeen mentiin hotellille valmistautumaan iltaa varten. Vaikka oli lauantai-ilta, ja sunnuntaihan on arkipäivä lähi-idässä, niin haluttiin silti lähteä juhlimaan mun synttäreitä jonkun hotellin yökerhoon. Meidän hotelliin työntekijä suositteli läheistä Marriott-hotellia. 

Jutta tilasi meille huoneeseen pullon kuohuviiniä, mulle synttärilahjaksi. Ja alkoholin hinta on muuten Qatarissa aika tähtitieteellinen. Päätettiin ennen lähtöä vielä käydä hotellin ravintolassa illallisella. Mä tilasin lohipastaa ja hyvää oli sekin.


Sitten lähdettiin Marriott-hotellille. Qatarissa ei näköjään saa taksia lennosta yhtä helposti kuin täällä Saudeissa, ja odotettiinkin tien varressa varmaan kymmenisen minuuttia. 

Olin lukenut jostain että passi pitää olla mukana kun menee yökerhoon. Onneksi, sillä heti sitä pyydettiinkin ja viisumisivu skannattiin. Sitten otettiin vielä valokuva, mutta ei sentään sormenjälkiä. Koska ollaan Saudeissa totuttu kaiken maailman tarkastuksiin, tiedon keruuseen ja jopa läpivalaisuun (tukikohdassa), niin eipä tuo meitä paljon hetkauttanut. Sitten saatiin meidän kuvilla varustetut henkilökortit sekä yhdet drinkkiliput, ja päästiin sisään. Syy rekisteröintiin on kuulemma se, että jos tulee tappeluita on syylliset helpompi löytää. Ehkä ihan fiksu juttu.

Kello oli kymmenen paikkeilla, eikä siellä vielä ollut kovin paljon ihmisiä, pääasiassa vain intialaisia miehiä... Yökerhossa oli teemana "Hollywood meets Bollywood", ja teknon lisäksi soi välillä myös intialainen musiikki. 


Porukkaa tuli koko ajan lisää ja me mentiin Jutan kanssa yläkertaan tanssimaan, siellä oli vain kourallinen muita, pääasiassa naisia. 

Myöhemmin meidän seuraan liittyi kaksi miestä, toinen oli libanonilais-qatarilainen insinööri Amir, toinen englannissa kasvanut pakistanilaistaustainen mies, jonka nimeä en muista. 

Yökerhossa muutama muukin vietti synttäreitään, DJ onnitteli ja ne onnittelut tuli myös tv-näytöille. Kuten myös ilmoitukset tyyliin "Kumar osti pullon vodkaa Hamidille". 

Kun Amir sai tietää että on mun synttärit meni hän ilmoittamaan sen DJ:lle. Mutta vasta kolmannella yrittämällä onnittelu onnistui, kerran DJ onnitteli Amiria :-)  TV-ruudulle mun nimi ei sentään tullut. 

Ilta oli ihan mirlenkiintoinen ja ainakin erillainen, ja tanssittuakin tuli. Ja britti oli kunnon muslimi eikä juonut, ja saatiin vielä kyyti hotellillekin. 

Sunnuntaina vietettiin vielä aikaa altaalla, ennenkuin klo 14 aikaan lähdettiin kentälle. 

2 kommenttia:

 1. Mietin tota mitä sanoit edellisessä postauksessa intialaismiesten tuijottelusta yhdistettynä sun vaatteisiin näissä kuvissa. Mulla oli taannoin Suomessa naispuolinen intialainen työkaveri, joka jossain vaiheessa sanoi pitävänsä Suomessa erityisesti siitä, että hän voi pukeutua kaprihousuihin tai jopa leggingseihin ilman, että ihmiset tuijottavat. Kuulema Intiassa täysin sopimaton asu naiselle, ei saisi olla niin vartalonmyötäiset housut.

  Ja tämä samasta kulttuurista, jossa moni nainen kulkee ympäriinsä keskivartalo paljaana...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh joo, totta. Ja siis silloin kun ne tuijotteli ekana päivänä, niin mulla oli paljon peittävämmät vaatteet kuin näissä kuvissa.

   Poista