20.4.2014

Suomiloma

Tää postaus on nyt vähän jäänyt, mutta parempi myöhään kuin ei millonkaan.

Sen lisäksi että loma alkoi järkyttävissä tunnelmissa, tuntui sää myös järkyttävän kylmältä. Sää vaihteli muutaman miinusasteen ja n +5 asteen välillä, vaikka Suomeentulopäivänä olikin vissiin yli +10c. Välillä satoi lunta, välillä taas vettä, mutta aurinkokin onneksi paistoi silloin tällöin.
Saavuin Helsinkiin puolen päivän aikaan, ja sisko oli lapsineen vastassa. Siskontyttö 5v oli todella ilahtunut kun huomasi mut, ja kuljettiinkin loppupäivä käsi kädessä. Poika 3v taas vierasti jonkin verran.

Mentiin ensin Jumboon syömään ja sitten mentiin siskolle, jonka pihalla mun auto on seissyt talven yli. Mun auton sisään on vuotanut vähän vettä silloin tällöin, ja olinkin saanut tietää pari päivää eikaisemmin, että se oli jonkin verran homehtunut sisältä. Yäkk!


Kävin sitten autopesulassa, jossa sain järjestettyä että vien auton sinne kunnon (ja kalliiseen!) pesuun seuraavana päivänä, ja haen sitten sitä seuraavana.

Tulin "kotiin" vasta illalla, ja noin tuntia myöhemmin sain ensimmäisen viestin Saudeista, että Suvi oli viety sairaalaan, ja puolisen tuntia myöhemmin tuli tieto, että Suvi oli kuollut.

Seuraavana päivänä oli vuorossa kauan odotettu kampaaja, ja risteily kaverien ja entisten työkavereiden kanssa. Arvatenkaan en oikein pystynyt nauttimaan risteilystä, ja nukkumaankin menin jo suht aikaisin. Ihanaa oli silti nähdä paljon ystäviä samalla kerralla, ja nauttia hyvästä ruuasta siinä sivussa.


Kun palasin risteilyltä, hain raikkaalle tuoksuvan, ja puhtaamman kuin koskaan ikinä, auton pesulasta. Oli kuulemma tyhjennetty muutama litra vettä takakontista! Sen lisäksi vielä söpö kosovolainen työntekijä pyysi mut treffeille! Tuon loman aikana en ehtinyt, kummankin kiireiden takia, mutta ehkä sitten kesällä :-)

Loman aikana tuli oltua lähes koko ajan menossa. Tapasin paljon ystäviä, myös ihan uuden vauvan ja uuden koiranpennun. "Töissä" kävin pariin otteeseen, ja totesin että ensimmäisen kerran yli 10 vuoteen mulla ei ollut hinkua palata sinne.

Hyvää ruokaa tuli myös nautittua ja paljon, aina erinomaisessa seurassa.


Käytiin myös "seikkailulla" siskontytön kanssa. Ensin junalla Helsinkiin ja sitten käytiin kirjautumassa hotelliin. Sen jälkeen lähdettiin tytön ensimmäiselle ratikka-ajelulle. Sitten käytiin lelukaupasta ostamassa tytölle pieni peli, ja pikkuveljelle tuliainen. Sitten mentiin vielä ravintolaan syömään. Hotellissa tyttö pääsi vaahtokylpyyn.
 

Seuraavana päivänä, ennen kotiinlähtöä, käytiin vielä metroajelulla. Se oli kuulemma paras juttu!

Lomalla tuli myös shoppailtua jonkinverran mukaan otettavaksi, varsinkin suomalaisia herkkuja; mm puurohiutaleita, ruisleipää, juustoa, soijarouhetta, purkkaa ja tietysti suklaata. Paljon suklaata!

4 kommenttia:

 1. Minulla on aika samanlaiset tuliaiset Suomesta tullessa, vaikken asu sen kauempana kuin Norjassa. Mutta kun täältä ei saa kaikkea tarpeellista... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Vain Ruotsiin ei tarvinnut raahata herkkuja selkä vääränä :-)

   Poista
 2. Mun seuraava suomiloma suuntautuu (jos nyt saan ees mitään kesälomaa) samalle suunnalle, kotihoodeille Jäkeen ;-) Tajusin muuten vasta nyt pääsiäisenä että brittisuklaa on oikeesti ihan hyvää joten ei ees harmita niin paljon että fazer varastot on tyhjinä... Onneks täällä ravaa siihen malliin kavereita että lähes kaikkea suomikamaa saa tilaamalla, sun kohdalla ei valitettavasti onnistu toi järjestely niin helposti mut maistuu ainakin sitten erityisen hyvältä kun joutuu odottelemaan ;-) Jännä juttu et nyt pääsiäisenä kaipasin mämmiä vaik en sitä koskaan oo juuri syönyt, kai sitä aina havittelee jotain mitä ei ole ja jos oliskin ollut niin tuskin olis sit kuitenkaan maistunut :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, mä en oikein koskaan lämmennyt britti-suklaalle, paitsi se appelsiinin muotoinen appelsiinisuklaa. Se oli tosi hyvää!

   Joo, tänne ei pahemmin vieraita tule, mutta onneksi voi aina pyytää jotakuta tuomaan, joka lähtee suomilomalle :-)

   Poista