29.4.2014

Mukamas magneettinen sairaala

Pari kuukautta sitten oli taas vuorossa JCIA:n (Joint Comission International Accreditation) akreditointi tarkistus. Amerikkalainen JCIA on siis akreditoinut tämän sairaalan ja se pitää uusia kolmen vuoden välein. Niinpä se on kutakuinkin ihan sama mitä tehdään väliajalla, mutta kun tarkistus lähestyi briiffattiin henkilökuntaa, tavarat ja paikat laitettiin järjestykseen, laitteita peiteltiin suojapusseilla ja käytävät tyhjennettiin rojuista...


Arvioiat kävi pari kertaa leikkurissa, eikä käytävä ole kyllä koskaan ollut niin tyhjä ihmisistä, kuin silloin. He nimittäin voivat pysäyttää kenet tahansa ja kysyä kysymyksiä tyyliin "mitä teet tulipalon syttyessä", "mitä teet jos solumyrkyt leviää lattialle" jne.

Mäkin "juoksin" niitä kerran pakoon. Olin meidän picking-roomissa keräämässä seuraavan päivän kamoja, kun kuulin että ryhmä lähestyi. Jätin sitten kärryn siihen, ja poistuin huoneen takaovesta takakäytävälle :-)

Toisen kerran pääsin pälkähästä, kun olivat tulossa meidän saliin. Meillä oli onneksi lapsipotilas, joten he menivät toiseen saliin!

Muutama huomautus kuulemma tuli, mutta ostettiin ollaan taas akreditoitu seuraavaksi kolmeksi vuodeksi...

Ja juuri kun oltiin päästy JCIA:stä tulivat magneetti-ihmiset. Sairaala nimittäin halusi myös "Magneettisairaalaksi".  Magneettisairaalat ovat amerikkalaisen sairaanhoitajajärjestön akkreditoituja sairaaloita. Niissä korostuu erinomainen sairaanhoito. Jonkun tutkimuksen mukaan Magneettisairaaloissa sairaanhoitajat ovat tyytyväisempiä, henkilökunnan vaihtuvuus on pienempi, kliiniset tulokset ovat parempia ja potilastyytyväisyys on parantunut. (Wikipedia)

Taukohuoneen "Magneettiseinä"

Myös tätä visiittiä varten valmistauduttiin. Joka osastolta valittiin muutama hoitaja, joita magneettityypit tapaisivat. Myös magneettityypit kysyisivät kysymyksiä keneltä tahansa, ja monta viikkoa ennen käyntiä pystyi käymään Magnet-loungessa harjoittelemassa kysymyksien vastaamista... Arvatkaa vain kävinkö ;-)

Kun arvioiat tuli meidän osastolle, oli muun muassa meidän iso taukohuone koristeltu.Viime viikolla oli sitten magneetti-tuloksen julkistamistilaisuus suorana lähetyksenä auditoriossa. Ja saatiinhan me sekin. Jotkut ovat erittäin innoissaan, toiset (kuten minä) not so much... Näyttäähän se toki hyvältä CV:ssä, mutta vain jos hakee töitä maasta jossa edes tiedetään koko akkreditoinnista.

Ilmapalloja auditorion luona tuloksen julkistamispäivänä. Nämä rakastavat ilmapalloja, aina kun on joku syy juhlia, ovat ilmapallot esillä!

2 kommenttia:

  1. Mielenkiintoista miten amerikkalaiset standardit leviävät. Toivottavasti ei Eurooppaan, sillä ainakin Suomessa tuntuu vielä olevan enemmän tervettä järkeä näissä. Ja kaiken kukkuraksi, kuten mainitsetkin, muuten sairaala voi jättää kaiken retuperälle. En ollut kliinisessä toimessa, mutta entinen työnantaja oli samoilla linjoilla. Kovasti tuli maileja ja kaikki olivat huolissaan säädösten noudattamisesta - paitsi ei koskaan tarkastusten ulkopuolella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, ihan älytöntä. Mun mielestä niiden pitäisi tietysti tulla yllätystarkistukselle. Mutta Englannissa oli sama juttu, joku King's Fund tuli auditoimaan toimintaa, ja siitäkin ilmoitettiin aina etukäteen...

      Poista