23.4.2014

Kultaostoksilla

Eilen kävin vihdoin Diran kultasoukissa, eli basaarilla, hakemassa kaulakorun jonka tilasin jo pari kuukautta sitten. Diran basaari sijaitsee ihan surullisenkuuluisan "Chop chop-square" aukion vieressä, eli aukion jossa joskus perjantaisin katkotaan kauloja.

Olin suunnitellut valkokultaisen korun itse, sillä on mulle tarkoitus, ja taakse kaiverrettiin vielä henkilökohtainen teksti arabiaksi.

Ei kyllä ole edukseen kuvassa, tähdet on päällystetty pikkuriikkisillä timanteilla.

Dirassa on kymmeniä kultakauppoja, mutta tämä missä me asioitiin on hyvin suositeltu paikka, ja muutama tuttukin käyttää sitä. Putiikin pitäjä on jemeniläinen, joka ei kuulemma ole käynyt kotona kuuteen vuoteen.


Kun viimeksi käytiin Dirassa tekemässä korutilaukset kävi myyjän apulainen hakemassa meille shawarmat ja hedelmämehut, tällä kertaa saatiin arabialaista teetä ja vesipullot mukaan. Tee on todella makeaa, mutta hyvää, ja se on maustettu mintulla.


Putiikki antaa alennuksen muutaman sairaalan ja compoundin (aidatun asuinalueen) henkilökunnalle/asukkaille. Tämä oli kuulemma ensimmäinen joka näin teki, nykyään muutama muukin tekee samaa.

Ensimmäisen kerran kun olin Saudeissa teetin itselleni valkokultaisen sormuksen, joka on edelleen tallessa ja käytän sitä ahkerasti. Sain myös silloisesta työpaikasta läksiäislahjaksi rahaa korusettiä varten, ja ostin valkokultaisen setin johon kuuluu kaulakoru, sormus, rannekoru ja korvakorut. Niitä käytän yleensä häissä.

Viimeksi ostin vain pienen valkokultaisen riipuksen, jota olenkin käyttänyt edelliset 6 vuotta. Se putsattiin Dirassa, ja se olikin kuin uusi koru, kiiltävä ja hieno!

Dirassa myydään myös "turistikrääsää", arabialaisia mattoja, abayoja ja muuta vastaavaa. Käytiin muutamassa kaupassa, ja löysin hauskan jääkaappimagneetin :-)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti