23.3.2014

Lentomatka Suomeen

Kirjoitin tämän postauksen lentokoneessa, oli tarkoitus postata se jo viikko sitten...

Olin todella väsynyt keskiviikko-iltana, ja kyllä silloin oma sänky houkutteli enemmän kuin pitkä lentomatka. 

Lähdin kotoa hyvissä ajoin, matkalla voi joutua ruuhkaan tai kolariin, ja lennot voi myös olla ylibuukattuja. Niin, olisin voinut kirjautua lennolle netin kautta, mutta en edes muistanut koko vaihtoehtoa kuin vasta liian myöhään. 

Taksimatka kentälle kesti n 45 min, ei ollut ruuhkaa, eikä pöllyävä hiekkamyrskykään haitannut matkaa. Hinnaksi tuli 70 SAR, eli noin 15€.

Kentällä läpivalaistiin, jo sisääntullessa, kaikki laukut. Sitten menin British Airwaysin jonoon. Pian tuli virkailija ja sanoi että voin mennä business-luokan jonoon, koska toisessa oli iso ryhmä. 

Kun olin sisäänkirjautunut lennolle, jonotin ensin passintarkistukseen. Myös viisumi tarkistettiin, sillä Saudeista ei pääse poistumaan ilman exit-viisumia. 

Sitten käsimatkatavarat läpivalaistiin normaalisti, mutta naisena en kulkenut normaalin "hälytyslaitteen" läpi, vaan menin verhottuun koppiin, jossa naisvirkailija tarkisti mut sillä kädessäpidettävällä laitteella.

Ennen kentällä ei ollut kuin muutama kahvila, nykyään siellä on iso kauppa, jossa myydään taateleita, elektroniikkaa, parfyymiä, aurinkolaseja ym.

Kaupan kiertelyn jälkeen menin portille odottelemaan, ja se aikaisempi ryhmä tuli samalle penkkiriville. Ryhmässä oli kymmenisen nuorta miestä, kaksi nuorta naista ja yksi vanhempi mies. Ne oli amerikkalaisia, miehillä lyhyt armeijatukka ja vanhempi mies oli hyvin sotilaallisen näköinen. En keksinyt tälle ryhmälle muuta selitystä (Saudeissa siis) kuin että ovat värvättyjä sotilaita palaamassa jenkkeihin, ja ovat asuneet siellä tukikohdassa, missä minäkin olen aikaa viettänyt. En kehdannut kysyä, mutta Lontoosta laitoin viestin sotilaskaverille, joka sanoi että kyllä, värvätyt matkustaa ryhmässä, ja olivat varmasti niitä! (Nuoret värjäytyt ovat muuten Saudeissa n 6kk, eivätkä saa yleensä poistua tukikohdasta...).


Yölento meni suht mukavasti, sain torkuttua ihan ok. Lähes heti kun lento oli lähtenyt tarjottiin kanasämpylät ja alkoholittomia juomia. Alkoholia saa vasta tarjota Saudien ilmatilan ulkopuolella. Roskat kerättiin nopeasti pois, ja valot sammutettiin. 

Aamupala oli ihan kunnollinen. Oli munakasta, jugurttia, hedelmiä, sämpylä ja viineri. 

Kun noustiin koneeseen oli moni nainen täysin hunnutettu, kun poistuttiin, en huomannut ketään jonka kasvot oli edelleen peitossa. Monella oli huivi ja abaya, mutta monet saudinaiset oli myös riisunut molemmat. 

Lontoossa oli vain +3 astetta, enkä ollut ainoa joka järkyttyi kylmästä ilmasta! Siellä oli myös hyvin sumuista, ja kone Helsinkiin lähtikin noin tunnin myöhässä. 

Alhaalla kuvassa näkyy tuulimyllyjä

Plussat Finnairille, jota olen vähän boikotoinut, kun tarjoilivat mehuja, kun odotettiin lähtöä. Kertakäyttökupit ja servietit oli Marimekkoa, ja juuri ennen laajeutumista tarjoili lentoemäntä Fazerin sinistä suklaata :-)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti