16.3.2014

In memoriam

Lomani alkoi erittäin surullisissa ja järkyttävissä merkeissä; torstai-iltana sain kuulla että ystäväni, kämppikseni, tukeni ja turvani Suvi oli kuollut meidän kotona, täysin yllättäen. 


Tuntuu todella käsittämättömältä että kun kahden viikon kuluttua palaan Saudeihin, Suvi ei enää ole siellä. Miten nuorelle, terveelle ihmiselle voi käydä niin?

Toisaalta tuntuu että olen päässyt helpommalla kuin monet muut suomalaiset, jotka ovat olleet paikan päällä ja olleet Suvin vierellä. Minä muistan Suvin ihan eri tavalla kuin muut, muistan Suvin, joka tsemppasi mua kentälle lähdössä. Olin todella väsynyt, enkä olisi jaksanut pakata, saati lähteä. Suvi hoputti ja muistutti passista, viisumista jne. Muistan Suvin, joka oli innoissaan toiselle osastolle siirrostaan, mahdollisuudesta oppia uutta. Uskoisin, että Suvi kuoli onnellisena. 

Sairaala on onneksi tukenut niin paikan päällä olleita suomalaisia, kuin auttanut minua uuden asunnon saamisessa. Toivon että saan muuttaa heti saapumistani seuraavana päivänä, ensimmäisenkin yön nukun toisaalla. 

Tulen muuttamaan yksiöön, miten outoa onkaan kun ei enää voi töiden jälkeen purkaa turhautumista tai jakaa pieniä iloja toisen kanssa. Ikävä on jo nyt todella suuri <3

14 kommenttia:

 1. :( Osanottoni, tahan auttaa varmaan vain aika, nuoren ihmisen yllattava poismeno on jarkyttavaa.

  VastaaPoista
 2. Otan osaa, kuolema on aina vaikea paikka, vielä vaikeampi kun kyseessä on nuoren yllättävä poismeno, niin kuin Petrakin sanoi.. Voimia sinulle!

  VastaaPoista
 3. Voi itku, aivan käsittämättömän järkyttävää ja surullista!! Jaksamisia kovasti sinne ja osanotto myös täältä <3 Kyllä tuntuu omat nurinat pieniltä...

  VastaaPoista
 4. Aivan uskomattoman surullista ja järkyttävää. Otan osaa. :(

  VastaaPoista
 5. Huhh, ihan kamalaa. Voimia ja jaksamista! Onneksi sairaala näyttää humaanit kasvonsa ja auttaa teitä expatteja! Suuret osanotot!

  VastaaPoista
 6. Osanottoni.
  Voimia sinulle lomallasi ja erityisesti paluuseen Saudeihin <3

  VastaaPoista
 7. Olen pitkään lukenut blogiasi kommentoimatta, mutta nyt on aivan pakko kommentoida. Olet aina puhunut Suvista täällä niinkuin parhaista ystävistä puhutaan - rakkaudella ja suurella kunnioituksella. Paljon voimia ja lohdutusta syvään suruusi!

  VastaaPoista
 8. Osanottoni. Kyllä järkyttäviä uutisia:(
  Voimia sinulle, etenkin Saudeihin palaamiseen.
  (((Rutistus)))

  VastaaPoista
 9. Kiitos teille. Ei tätä voi vieläkään käsittää...

  VastaaPoista
 10. Osanottoni sinulle. Toivottavasti jaksat päästä arkeen kiinni, kun palaat Saudeihin, vaikka se varmasti on vaikeaa. Halit!

  VastaaPoista
 11. Aivan kamalaa. :( Osanotot suruun sinulle. Nuoren ihmisen kuolema hätkähdyttää täällä ruudun toisellakin puolella.

  VastaaPoista
 12. Voi osanottoni! :( Nyt vasta luin tämän kun yleensä käyn harvemmin ja sitten ahmin enemmän juttuja kerralla. Jaksamisia sinulle!

  VastaaPoista