3.2.2014

Yhdet läksiäiset

Se mikä on aina ikävää täällä Saudeissa on se, että ihmiset vaihtuvat tiuhaan. Sitä tutustuu ihaniin ihmisiin, ja yks kaks ne on taas poissa sun elämästä.

Perjantaina vietettiin suomalaisen Niinan läksiäisiä, joka kahden vuoden täällä olon jälkeen lähtee takaisin Suomeen, koska hänen työpaikkansa annettiin saudille. Hän ei ole sairaanhoitaja.

Ilta oli mukava, porukkaa oli juuri sopivasti, ehkä n 15-20 hlöä. Oltiin taas sillä asuinalueella, jossa saa ihan oikeaa alkoholia. Mä tykkään muutenkin enemmän mukavista kotibileistä kuin ravintoloissa juhlimisesta. "Etkot" on yleensä paljon kivempiä, sitten kun lähdetään baariin niin porukka yleensä hajaantuu. Täällä ei onneksi ole sitä ongelmaa, kun ei ole minne mennä ;-)

Juhlissa oli tarjolla Kabsaa, perinteistä arabialaista riisruokaa. Sitä syödään usein juhlissa, ja silloin lihana voi olla puolikas vuohi tai jopa puolikas kameli. Meillä oli ihan grillattuja kananpuolikkaita.


Kabsa tarjotaan isolta vadilta, ja sitä syödään yleensä lattialla, käsin tottakai. Ja osa meistäkin söi, vaikka lusikat olikin apuna. Ja meillä oli omat lautaset, saudit syövät usein ihan vaan suoraan tarjoilulautaselta. Nam, hyvää oli!Suvi oli tehnyt upean, ja herkullisen kakun. Ma'asalama tarkoittaa näkemiin, ja läksiäisiä kutsutaankin täällä masalamoiksi.


Vesipiipun poltto on arabimaissa hyvin yleinen tapa, varsinkin miesten kesken. Sen sijaan että miehet istuvat baarissa kaljatuopin ääressä, polttavat he shishaa kahviloissa. Yleensä shisassa poltetaan eri hedelmien makuista tupakkaa (ja täysin tupakatontakin on olemassa), omena taitaa olla tavallisin.

 Shishaa everstiluutnantin kanssa :-)


4 kommenttia:

 1. Kun oltiin perhelomalla Marokossa, vanhemmat saivat tosi ikävän vatsataudin - ja syyksi epäiltiin, että he olivat istuneet illanvietossa erään käsin riisiä syöneen miehen kummallakin puolella. Jotenkin tuo omien lautasten puute tuntuu omaan korvaan samanlaiselta hygienian puutteelta, mistä aiemmassa postauksessa leikkausten yhteydessä valitit.

  Mutta hyi minua kun rupean negaamaan tässä. Siis hauskoilta juhlilta vaikuttaa! Vaikka tuo sama haikea läksiäistunne on tuttu täälläkin. Mutta siitä olen kanssasi samaa mieltä, että etkot ja kotibileet voittavat baarit mennen tullen. Täällä tuntuu, että Etelä-Euroopasta kotoisin olevat kaverit tulevat bileisiin vasta ysiltä mutta rupeavat jo yhdentoista maissa kysleemään, milloin lähdetään baariin. En tajua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan, ja ällöttävintä on todellakin kun ne saudit ennen (nykyään kielletty!) söivät töissä lattialla ja tuskin olivat käsiäkään pessyt juuri ennen. Tai ainakaan onnistuneet tulla vessasta koskematta yhteenkään ovenkahvaan matkalla, kun kaikki ovet aukeaa sisäänpäin!

   Poista
 2. Hyvän näköistä ruokaa, toki tuo sormilla syöminen ällöttää, mutta maassa maan tavalla. Hauska tuo viimeinen kuva :)

  VastaaPoista