14.2.2014

Kielletty päivä

Täällä Saudeissa Valentine's Day on ollut ennen täysin kielletty. Jopa punaisten ruusujen myynti on ollut kielletty 13 ja 14 helmikuuta, ja kaupoista on poistettu kaikki sydänjutut ja jopa lähes kaikki punaiset tavarat! Tänä vuonna muttawa, eli uskontopoliisi, väittää ettei ne aijo sulkea kukkakauppoja jotka myyvät punaisia ruusuja. Mutta, ruusujen hinnat ovat moninkertaisia, normaalisti yksi ruusu maksaa 5 SAR (n 1€), tänään se maksaa jopa 50 SAR! (Lehtijuttu täällä)


Tapailin täällä yhtä miestä kerran Valentine's Dayn aikoihin, ja hän halusi ostaa mulle punaisen ruusun. Se oli kuulemma ollut kuin huumeiden ostamista. Ensin hän vaivihkaa kysyi kukkakaupassa onko ruusuja, sitten hän maksoi sen, ja meni autolleen. Pian myyjä toi hänelle paketin, joka äkkiä sujautettiin auton takaluukkuun :-) Siitä ruusua osasi kyllä arvostaa!

6 kommenttia:

 1. Kylla on uskomatonta, ehka huumeita saisi helpommin...:D

  VastaaPoista
 2. Just. Valtio holhoaa ehkä vähän liikaa! Sielä ei sitte varmaan pahemmin edes juhlita synttäreitä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saudit ei yleisesti vietä synttäreitä, eikä kaikki vanhemmat ihmiset (beduiinit) edes tiedä millon ne on syntynyt. Vuosi on yleensä tiedossa, ja syntymäpäiväksi merkitään yleensä 1.1.

   Poista
  2. No näin mä vähän arvelinkin.. Entäs muut merkkipäivät,esim hääpäivät? Luin just hetki sitten jotain saudien fatwoja, joissa varoiteltiin "vääräuskoisten pakanatavoista" ja kiellettiin hääpäivän vietto..

   Poista
  3. Hääpäivistä en ole varma, mutta tuskin niitäkään vietetään. Täällä oli ennen postikorttikauppoja, mutta eipä ole enään!

   Poista